Vigyázzunk egymásra a búcsúban is!

covid-19 Hírek

November 7-én a megszokott helyen várja a nagyrédeieket a búcsú. Fontos, hogy – bár egyelőre még nincsenek központi korlátozások – az egyre romló járványhelyzetben vigyázzunk magunkra és egymásra.

A gyöngyösi kórház valamint a járási népegészségügyi szolgálat szakembereivel konzultálva a hétvégi búcsúra fontos ajánlásokat fogalmazott meg Siposné Fodor Judit polgármester.

– Köztudott, hogy központi intézkedések nincsenek, azonban az is nyilvánvaló, hogy egyre romlanak a járványügyi adatok. Ezért azt kérem mindenkitől, hogy a búcsúban mindenki legyen tisztában az egyéni felelősségével, és az egyéni védőeszközöket használja. Nagyon fontos lenne, hogy maszkot viseljenek, és mindenkinél legyen kézfertőtlenítő, és azt rendszeresen használja. Az árusokat is arra kérjük, hogy maszkban szolgálják ki a vendégeket, használjanak kézfertőtlenítőt és lehetőség szerint a kártyás fizetést részesítsék előnyben a készpénz használat helyett. Az árusoknak maszkot és fertőtlenítőszereket is biztosítunk. Azt szeretném, ha a búcsú nem válna fertőzésgóccá, nem szaporodnának meg az ünnep után még inkább a koronavírus-megbetegedések Nagyrédén – fejtette ki a polgármester.

Mint hozzátette: mindez nem lehet több, mint ajánlás, azonban bízik benne, hogy mindenki felelősséggel viselkedik önmaga és a közösség iránt, és a maszk illetve a fertőtlenítés alkalmazásával hozzájárul a védekezéshez.

A polgármester megjegyezte azt is: ha időközben központi korlátozó intézkedések születnek, az természetesen hozhat változásokat a búcsú megrendezésében.