Molnár József Közösségi Színtér

Molnár József Közösségi Színtér
Cím: 3214 Nagyréde, Fő út 6 – 8.
Telefon: 06/30/702-7488
E-mail: muvelodesihaz@nagyrede.hu

Nyitvatartás

HÉTFŐ: ZÁRVA
KEDD: 10:30 – 19:00
SZERDA: 10:30 – 19:00
CSÜTÖRTÖK: 10:30 – 19:00
PÉNTEK: 10:30 – 19:00
SZOMBAT: 8:00 – 12:00
VASÁRNAP: ZÁRVA

A községi művelődési ház 1956-ban épült. Nagyrédén a népművelés természetesen sokkal nagyobb múltra tekint vissza, a feudális viszonyok eltűnésével, a 19. század második felében kezdődött.
(A népművelés története Nagyrédén)

Elsősorban a Művelődési Ház a színtere a nagyrédei lakosság kulturális és szabadidős tevékenységeinek.

Feladata a helyi, a térségi, valamint a kárpát-medencei hagyományok szellemi és tárgyi örökségének gyűjtése, ápolása, bemutatása. Több művészeti csoport működik e területen: a Nagyrédei Asszonykórus, a Csanak Citerazenekar, a Virtus Kamara Táncegyüttes, a Kenderike és a Kecele Gyermek Táncegyüttesek, a Ködmön Köszörülők hagyományőrző csoport, a Nagyrédei Férfi Dalárda.

Otthont ad további önmegvalósító foglalkozásoknak, szakköröknek: Kreatív Műhely, nyári kézműves táborok, jóga és aerobik foglalkozások, társastánc tanfolyam.

Folyamatos a helyi értékek adatbázisának alakítása, kezelése. Kiállítások, előadások kerülnek megrendezésre a Nagyrédei Értéktárban lévő települési értékek bemutatására.
A Nagyrédei Legendáriumba megtalálhatók a településről szóló írott dokumentumok (könyvek, újságok, időszaki kiadványok), rögzített hang- és képanyagok (VHS felvételek, CD-k, DVD-k).

Jellemzően a téli hónapokban kerül sor a helytörténeti, mezőgazdasági, életmód tanácsadói ismeretterjesztő előadásokra.

Szórakoztató rendezvények az 1992 óta megrendezésre kerülő Szüreti Napok, a 2005 óta megrendezésre kerülő Húsvétolás a Kecskefarmon, a több éves hagyománnyal rendelkező Idősek Napja, a Márton Napi Újbor Ünnep, a Nagyrédei Karácsony.

A Művelődési Házban kerülnek megrendezésre a nemzeti ünnepekre való megemlékezések, a jótékonysági és farsangi bálok.

A kulturális élet helyszínei a Művelődési Házon kívül a Fáy-kastély és a Zsellérház.