Nagyrédei Gondozási Központ

Nagyrédei Gondozási Központ Nagyréde, Atkári út 9.
e-mail: gondozasikozpont@nagyrede.hu
tel: 06-37-506-073
Intézményvezető: Pardi Beatrix 06-30-446-8472
Szociális gondozó: Szélesi Xénia
Házi segítségnyújtás, szociális gondozás: Agócs Jánosné

A széles folyósok, a beépített kapaszkodók, az akadálymentes környezet is ezt segíti elő. Akiknek nehézséget okoz a mozgás, annak biztosítjuk az intézményhez való jutást illetve a haza szállítást, térítésmentesen, a Nagyrédei Községi Önkormányzat jóvoltából. A klubtagoknak lehetőség van étkezésre, amiért térítési díjat kell fizetni, a többi szolgáltatás ingyenes, mosási, tisztálkodási lehetőségük van. Rendszeres vérnyomásméréssel valamint egészségnevelő előadásokkal kívánjuk segíteni az egészségük megtartását, betegségük karbantartását, állapotuk romlásának megelőzését. Minden nap szeretnénk sort keríteni a tornára, ami a mozgás javítására szolgál. Szükség esetén segítséget nyújtunk hivatalos ügyeik intézésében, szakellátáshoz való eljutásban. Fontosnak tartjuk a lelki gondozást a problémáik megbeszélését. Terveink szerint a helyi plébános úrral egyeztetve lelki gyakorlatot tartanánk.

Az elfoglalt, dolgozó családtagok, biztonságban tudhatják a mamát, papát, hozzátartozót. Nem kell attól tartaniuk, hogy otthon elesik, rosszul lesz, hiszen nálunk a napközbeni felügyeletük biztosítva van.
Mégis a legfontosabb, hogy jó kedéllyel teljenek a napjaink. Minden ünnepet, névnapot, születésnapot megünnepelnénk, sokszor hallgatnánk zenét, énekelnénk közösen. Foglalkozásokat tartanánk, ahol kötünk, horgolunk, varrunk. Alkalmakként vendégelőadókat szeretnénk hívni.