A játszóterek használatáról

covid-19

Az óvoda- és iskolabezárás nyomán többen kérdezték, hogy mi a helyzet a játszóterek használatával. Tiltva nincs, de a kontaktszám csökkentése a korlátozások célja, ezt fontos lenne figyelembe venni.

Az országosan kiadott rendelkezések vannak érvényben Nagyrédén is, ennek megfelelően például kötelező a maszkviselés a közterületeken is – emlékeztetett Siposné Fodor Judit polgármester. Hozzátette: a kormány által elrendelt szigorításokhoz, lezárásokhoz képest helyben nincsenek további szigorúbb szabályok. Ennek megfelelően például a játszóterek látogathatók – összhangban a kormány intézkedéseivel.

– Az április 7-ig elrendelt óvoda- és iskolabezárások nyomán már hétfőn több szülő érdeklődött, hogy a gyerekeket vihetik-e a játszótereinkre. Megtiltva nincs a játszóterek használata. Azt azonban szeretném minden szülő figyelmébe ajánlani, hogy ha mindenképp a játszótereket használnák a gyerekek mozgásigényének kielégítésére, akkor ezt az egyéb korlátozó intézkedéseknek megfelelően tegyék: tartsák be a másfél méteres védőtávolságot és a hat év felettiek viseljenek maszkot – fogalmazott a polgármester. Megjegyezte azt is: a kormány az iskolában és az óvodában minden bizonnyal azért rendelt el távoktatást illetve rendkívüli szünetet, hogy a gyerekek közötti találkozásokat is minimalizálja, ezzel is gátolva a vírus terjedését. Ennek a szándéknak azonban nem feltétlenül felel meg, ha iskolán, óvodán kívül viszont ugyanúgy kontaktálnak a gyerekek – például a játszótereken.