Átadták a kerékpárutat

Ünnepélyesen is átadták a nemrégiben elkészült Haladás utat, melynek két oldalán immár kerékpárút segíti a biztonságos biciklizést.

Fontos beruházás készült el, hiszen a Haladás út jelentős forgalmat bonyolít le, azonban az egyik legrosszabb állapotú utunk volt. Köszönettel tartozunk az Európai Uniónak és Magyarország kormányának azért, hogy megvalósulhatott az út felújítása, melynek részeként a kerékpárút is megépült – foglalta össze az avatási ünnepségen a még 2017-ben elnyert TOP-os pályázati támogatásból megvalósult fejlesztés lényegét Siposné Fodor Judit polgármester.

Az átadási ceremónián részt vett Szabó Zsolt országgyűlési képviselő is, aki arról beszélt: a munkahelyek létrehozása és a meglévők megőrzése kiemelt feladat, s a beruházás egyebek mellett ezt a célt is szolgálja, hiszen a település legjelentősebb munkáltatóinak akár motorizált járművekkel, akár kerékpárral történő elérését javította nagyban. Úgy vélte, a Haladás úti projekt egyfajta szimbólum is lehet, hiszen a település életében az előrehaladás, a fejlesztések adják a biztos jövőképet.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a Molnár József Közösségi Színtérben az általános iskolások számára rendeztek kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos ismeretterjesztő és játékos programot.