Szájmaszk és vírusteszt: állásfoglalás

covid-19 Hírek

A Heves Megyei Kormányhivatal állásfoglalása: a teljes lakosságot nem kell ellátni szájmaszkokkal, mert a maszk önmagában kevés a védekezéshez! Sőt, kockázatot jelenthet. Csak a távolságtartás képes lassítani a vírus terjedését. Szűréseket az önkormányzatok, háziorvosok nem végezhetnek.

A Heves Megyei Kormányhivatal hivatalos állásfoglalása a szájmaszkokkal és a koronavírus-gyorstesztekkel kapcsolatban:

1., A teljes lakosságot nem kell ellátni szájmaszkokkal, mert a maszk önmagában kevés a védekezéshez! Sőt, a nem megfelelő maszk / a maszk nem megfelelő használata a hamis biztonságérzet miatt akár a járvány súlyosbodásához vezethet.

2., Semmiképpen nem az önkormányzat, és nem a háziorvosok feladata a gyorsteszt használata. A megbízhatóságuk nem elég magas, a hamis eredmények miatt inkább kockázatot jelentenek.

A kormányhivatal vezetője felhívja a figyelmet: az önkormányzatok feladata a központi intézkedések széleskörű kommunikációja, a hiteles tájékoztatás, a pánik kialakulásának megelőzése.

A teljes állásfoglalás:

Ezúton is kérünk mindenkt, hogy a hivatalos tájékoztató és információs anyagokban foglaltak szerint járjon el. Kérünk mindenkit, hogy közös érdekünkben tartsák be a korlátozásokat!

Ezúton is felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a március 28-tól hatályban lévő kijárási korlátozásokat maradéktalanul tartsák be!

Továbbra is várjuk mindazok jelentkezését, akik a járványveszély idején az önkormányzat segítségét igénylik!

A 65 évnél idősebb nagyrédeiek jelzéseit elsősorban a Nagyrédei Gondozási Központ telefonszámain várjuk:  

  • 06-37/506-073,
  • 06-30/446-8472

A polgármesteri hivatal telefon-ügyeletéről itt tájékozódhatnak.

Vigyázzunk egymásra, vigyázzanak magukra!