Rendkívüli intézkedések

covid-19 Hírek

Siposné Fodor Judit polgármester közleménye az óvoda és bölcsőde bezárásáról és egyéb intézkedésekről.

Tisztelt Nagyrédeiek!

Ezúton tájékoztatok minden nagyrédeit, hogy a Magyar Kormány rendelkezéseivel egyidejűleg elrendeltem az önkormányzatunk fenntartásában lévő óvoda és bölcsőde bezárását 2020. március 16-tól.

Hiszem, hogy ez gyermekeink, a szülők, nagyszülők, a pedagógusok és a gondozók, vagyis mindnyájunk biztonságát szolgálja.

Az óvoda vezetője és munkatársai a már jól bejáratott online felületeken felveszik a kapcsolatot a szülőkkel, kérjük, figyeljék az intézmény Facebook-csoportjait!

Tájékoztatom Nagyréde lakóit, hogy az önkormányzati intézményekben hétfőtől lehetővé tettük mindazok számára a távmunkában történő munkavégzést, akiknek kiskorú gyermekeik vannak.

Elrendeltem továbbá, hogy az önkormányzatnál és intézményeinél dolgozó kismamák kizárólag távmunkában dolgozzanak.

Március 16-tól, hétfőtől elrendeltem a könyvtár és a Molnár József Közösségi Színtér bezárását.

A Nagyrédei Gondozási Központban március 13-án, pénteken bizonytalan időre felfüggesztettük a nappali ellátást. A Központ munkatársai látogatják, az időseket, ellátásukról otthonukban gondoskodnak.

A hatvanöt évnél idősebb, egyedülálló nagyrédeiekkel az önkormányzat munkatársai a következő napokban felveszik a kapcsolatot, mindenkivel egyeztetünk arról, hogy milyen segítségre van szüksége.

Az óvoda konyhája változatlanul működik, a szociális étkeztetés továbbra is biztosított. Bízom benne, hogy hatékony megelőző intézkedésekkel a járvány kialakulása megelőzhető. Ehhez kérem minden nagyrédei felelős hozzáállását.

A koronavírus miatt eddig megtett és az előttünk álló feladatok egyeztetése érdekében 2020. március 16-án 8.30 órára megbeszélést hívtam össze a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termébe, az önkormányzati intézmények vezetői, a háziorvosok, a védőnő és a jegyző részvételével.

Kedves Nagyrédeiek!

A kialakult veszélyhelyzetben arra kérem közösségünk minden felelősen gondolkodó tagját, magánszemélyeket, vállalkozókat, szervezetek, vállalkozások vezetőit, hogy közös érdekünk, az eredményes megelőzés érdekében tanúsítsanak fegyelmezett magatartást: kiemelten ügyeljenek a higiéniára és tartózkodjanak a személyes kontaktusoktól.

Egyúttal arra kérek mindenkit, aki bármilyen – főként nagyrédei – Facebook-oldalt kezel, hogy kommunikációjával segítse a már meghozott és a későbbiekben meghozandó intézkedések eredményes végrehajtását.

Nagyrédén továbbra sincs igazolt koronavírusos beteg. A megelőző intézkedések betartása kiemelten fontos ahhoz, hogy ez a helyzet minél tovább így maradhasson!

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon saját magára, családtagjaira, környezetére!

Siposné Fodor Judit
polgármester