Egyre több Nagyrédén a koronavírus betegségben szenvedő ember és a karanténban lévő család.

covid-19 Hírek

Siposné Fodor Judit polgármester tájékoztatása

Sajnos az önkormányzat semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kap a megbetegedettek és a házi karanténban lévők számáról, így csak nem hivatalos információkból hallunk a betegségben szenvedőkről, a karanténba kényszerült nagyrédeiekről. A vírus második hulláma jóval nagyobb mértékben érinti a térséget és községünket is.

Éppen ezért szeretném ismét nyomatékosítani, hogy a karanténban lévő családok és mindenki, aki segítségre szorul, az jelezze önkormányzatunk számára, hogy miben kér segítséget! Ezt a Gondozási Központ elérhetőségein (06-37/506-073, vagy 06-30/446-8472) lehet minden hétköznap munkaidőben megtenni.

Önkormányzati intézményeinkben igyekeztünk már szeptember elejétől szigorú intézkedéseket hozni: az önkormányzati dolgozók utasításba kapták, hogy nem jöhetnek dolgozni, ha bármilyen tünetet tapasztalnak, vagy betegnek érzik magukat. Az intézményekben szeptembertől érintés nélküli lázmérést vezettünk be. Igyekeztünk a munkakörök, a munkaidők átszervezésével és a lehetőségekhez mérten módosítani a munkarendeket. Az intézmények folyamatos fertőtlenítés alatt vannak, dolgozóink ügyelnek a gyakori szellőztetésre is. Munkatársaink számára sebészeti maszkokat és FFP2-es maszkokat, gumikesztyűt, alkoholos fertőtlenítőt is folyamatosan biztosítunk.

Az óvintézkedések ellenére óvodánkban sajnos megjelent dolgozóink körében a betegség, mellyel kapcsolatban az intézményvezető és az óvónők tájékoztatták a szülőket. Mivel a települési polgármestertől még tavasszal elvették az intézmények bezárásának jogait, ezért helyben nem dönthetünk arról, hogy bármelyik intézményünket is bezárhassuk a járvány terjedésének csökkentése érdekében. A Nagyrédei Kastély Óvoda dolgozói körében történt megbetegedések és a településen tapasztalt egyre nagyobb mértékű megbetegedés miatt az Emberi Erőforrások Minisztériumához és a kormányhivatalhoz fordultam: hivatalos tájékoztatást kértem a település megbetegedésekkel kapcsolatos helyzetéről és kértem, hogy ideiglenesen zárják be azokat az intézményeket Nagyrédén, melyeknél egészségügyileg az indokolt.

A Magyarország kormánya által bejelentett országos tesztelés Nagyrédén a Nagyrédei Kastély Óvodát és a Szent Imre Általános Iskolát érinti, mely intézményekben a központi tájékoztatások szerint 2020. november 27-én, pénteken végzik el a dolgozók tesztelését. A tesztelésen való részvétel önkéntes a dolgozók részéről, de tisztelettel kérek minden érintett személyt, hogy végeztesse el magán a koronavírus tesztet.

Kérek mindenkit, hogy fokozottan ügyeljen saját és környezete egészségére, az immunrendszer erősítésére. Ebben az időszakban más betegségek is terjednek, a hideg időjárásban megfázások is előfordulhatnak. Nagyon kérek mindenkit hogy betegen ne menjenek közösségbe, a gyermekeket se küldjék tünetekkel óvodába, iskolába. Nagyon fontos továbbá, hogy a legjobb védekezés még mindig a szükséges távolságtartás!

Kérem az idősebbeket, hogy használják ki az ő védelmükben kialakított vásárlási idősávot, hogy minél kevesebb személlyel találkozzanak vásárlás közben – vagy kérjék önkormányzatunk segítségét a bevásárlásban!

Köszönöm mindazoknak, akik eddig is felelősségteljes magatartással védekeztek a vírus ellen! Köszönöm kollégáimnak, hogy kitartanak, hogy segítenek egymásnak és a veszély közelségének ellenére is legjobb tudásuk szerint végzik munkájukat, erőn felül pótolják a kieső munkaerőt, átveszik a betegek munkáját is!

Ez egy nagyon nehéz időszak és sajnos nem tudjuk, hogy meddig tart és mi vár még ránk.

Kitartást kívánok mindenkinek a további védekezéshez!

Vigyázzunk egymásra!