A veszélyhelyzet nem vakáció

covid-19 Hírek

A KLIK felhívja a figyelmet: a veszélyhelyzeti intézkedések, az iskolák bezárása nem azt jelenti, hogy szünet van. A gyerekek tartózkodjanak otthon! Ez a szülők felelőssége, mindannyiunk érdekében.

A KLIK levélben fordult az önkormányzatokhoz, melyben leírják: az első digitális munkarend szerinti oktatási napon az intézményvezetők máris problémákat jeleztek a tanulók elérhetőségével kapcsolatban.

Mint írják, sokszor megesett, hogy az iskola próbálta felvenni a kapcsolatot a tanulóval, azonban ez nem sikerült. Telefonon történt megkeresés után a szülő elmondta, hogy a tanuló nem tartózkodik odahaza, a barátaival sétál, focizik.

A KLIK nyomatékosan felhívja a szülők és a gyermekek figyelmét, hogy a tanítási idő alatt a gyermekek tartózkodjanak otthon!

A felhívás terjesztésében az önkormányzatok segítségét is kérték. Azt is megjegyzi a KLIK közleménye: a probléma megoldásában kérték és kérik az illetékes rendőr főkapitányság segítségét is.

Siposné Fodor Judit polgármester a tankerület felhívása kapcsán elmondta: arra kéri a szülőket és a gyerekeket, hogy tanúsítsanak felelősségteljes magatartást! Vegyék komolyan, hogy nem extra szünidő van érvényben, hanem veszélyhelyzet. A járványveszély csökkentése érdekében bevezetett intézkedések maradéktalan betartása ellen vétők a teljes közösséget, saját magukat, családtagjaikat veszélyeztetik.