Babákon túl, rétesen innen – közösségek hete

Értéktári hírek Hírek

A Közösségek hete programsorozat záróakkordja vasárnap a hamisítatlan húzott rétes elkészítése lesz, és ekkor adjuk át a rajzversenyek díjait is. A gyerekeket kézműveskedés is várja.

A Nagyrédei Értéktár köré szervezett Közösségek hete programsorozata keretében az óvodások izgalmas vetélkedőn vettek részt, a környező települések, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet szakemberei pedig Nagyrédén konzultáltak az értéktárakkal és a közösségépítéssel kapcsolatos aktualitásokról.


A tanácskozáson dr. Kelemen Éva, az NMI megyei irodájának módszertani referense követendő példaként említette a nagyrédei értéktárat, s azt a közösségépítő munkát, amely révén egyre több korosztályt sikerül bevonni a helyi értékek megismerésébe, őrzésébe és gyarapításába. Külön is méltatta a honlapunkon található értéktári összeállítást, mondván: az ország sok pontján mutatta már be, mint pozitív példát.
A résztvevők egy kiállítást is megtekinthettek – ez egyébként még látogatható vasárnapig – amely felvillant néhány tételt az egyre gazdagodó Nagyrédei Értéktárból. Mindez a kezdetét is jelenti annak az állandó tárlatnak, amelynek kialakítása már folyamatban van, és a megújuló Fáy-kastélyban kap majd helyet.


A közösségi hétből természetesen a Gondozási Központ sem maradhatott ki, a klubtagok egy vidám vetélkedő után nagyrédei babákat készítettek, másnap pedig bárki megtehette ezt az ezúttal ingyenes Kreatív Műhely foglalkozásán.

A szombatra tervezett élő társasjátékot – mint korábban megírtuk – a nevező csapatok kérésére júliusra halasztottuk, vasárnap délután kettőre viszont mindenkit várunk a rétessütésre, valamint a rajzversenyek eredményhirdetésére. S hogy a gyerekek se unatkozzanak, amíg a nagyok a rétest nyújtják, őket kézműves foglalkozással várjuk.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik munkájukkal, részvételükkel hozzájárultak a Közösségek hete sikeres lebonyolításához, reméljük, a résztvevők olyan élményekkel gazdagodtak, amelyek révén a jövőben még többen csatlakoznak majd a közösségi programokhoz.