Eseménydús hónap a gondozási központban

Értéktári hírek Hírek

A tavasz utolsó hónapja is eseménydúsan telik a Gondozási Központban. Május elsejére csodaszép májusfa virított az intézmény kapuján. Gondossággal és precizitással díszítették a klubtagok a májusfát, amit nagy erőfeszítésbe került a kapuhoz rögzíteni, miközben a kapuhoz kötöztük volt bőven szemlélője a színes szalagokkal, lufikkal, krepp papír virágokkal díszített fának.

Május első vasárnapja anyák napja. A klub édesanyáit, nagymamáit a Kastély Óvoda Mókus csoportjának tagjai köszöntötték versekkel, Melinda ovo néni jóvoltából gitárral kísért dallal , mely könnyeket csalt mindenki szemébe. A gyerekek már nem először jártak a klubban, felszabadultan ölelték át búcsúzóul a néniket, akiknek minden ajándéknál többet ért az ölelő kar és a puszi.

Anyák napjáról megemlékeztünk úgy is, hogy a helyi Sissy Cukrászdába ellátogattunk a klubtagokkal, ahol verssel és kézzel készített ajándékkal, süteménnyel emlékeztünk meg mindenkiről egyesével, megköszönve azt amit gyermekeikért, unokáikért tettek. Nagyon megható volt így is megemlékezni, hiszen az eltelt idő alatt szinte nagy családdá váltunk és nekünk dolgozóknak is olyan mintha saját édesanyáinkat, nagymamáinkat köszönthettük volna.

„ Hálás vagyok minden jóért, mit tőled kaptam egyszer,
drága angyal, nem hittem, hogy egyszer megöregszel.
Könnyű nekem jól szeretni, hisz tőled tanultam,
szebbé tetted napjaimat, általad van múltam.”

(Aranyosi Ervin: Áldás vagy rám, drága jó anyám!)

Még ebben a hónapban került sor arra is, hogy a közösségek hete alkalmából a Molnár József Művelődési Ház szervezésében „érték nap” elnevezésű rendezvényt bonyolított le Markó Anita és Erki Dalma. Akik a nagyrédei viseletről beszélgettek a klubtagokkal. Felelevenítették a régi hagyományokat, öltözködési szokásokat. Nem kis örömünkre kézműves foglalkozásra invitáltak bennünket,aminek kapcsán mindenki rédei viseletbe öltöztetett babát készített. A babák nagyon csinosak lettek, szinte mindegyiknek saját személyisége lett mire elkészült. A kézműves foglalkozás alatt jókat beszélgettünk énekeltünk, hiszen klubtagjaink leginkább jártasak abban a világban amiről szó esett, azokban a szokásokban, életvitelben, így hitelesen kerültek elő a megporosodott emlékek a múltból.

Bízunk benne, hogy nemsokára újból találkozhatunk és beszélhetünk a régi világról, így átadva a múltat, őrizve a hagyományokat, ápolva a szokásokat.

Pardi Beatrix
intézményvezető