Fotópályázat – Kincsek úton, útfélen

Hírek

Őrizd a múltat, mutasd meg a jelent, tervezd a jövőt! – a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár KINCSEK ÚTON, ÚTFÉLEN címmel fotópályázatot hirdet.

Téma: a település épített és természeti értékei, szellemi kincsei vagy híres/különleges lakói. Személyes érzelmek, benyomások a lakóhelyről: dombok teteje, tanyák fényei, legendák földje, erdők mélye, kastélyok, várak romjai, arcok, étkek.
A pályázaton a HEVESTÉKA településeken élő, a helyi könyvtárban érvényes olvasójeggyel rendelkező olvasók indulhatnak két kategóriában: felnőtt (15 év feletti) és gyermek (14 éves korig) korcsoportban.

A pályaművek kritériumai:
 a kép felbontása min. 6 megapixel (3000×2000 pixel), de mérete nem haladhatja meg a 15 MB-ot;
 JPG formátum.

A pályázathoz kérjük kitölteni a pályázati adatlapot (letölthető innen) amelyen meg kell adni a pályázó nevét, életkorát, a települést, amely könyvtárának tagja, a kép címét, helyét és rövid leírást arról, hogy miért választotta a pályázó témaként.

Egy pályázó maximum 3 képpel pályázhat. A képeket elektronikus formában kérjük beküldeni a hevestekafotopalyazat@gmail.com e-mailcímre. Minden fotót és a hozzá tartozó adatlapot külön e-mailben kérünk beküldeni.

A beérkezett pályamunkák közül a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár által felkért szakértő véleménye alapján legjobbnak ítélt alkotásokat jutalomban részesítjük, valamint kiállításon mutatjuk be az érdeklődőknek.
Az értékelésnél az esztétikán és a művészi értéken túl fontos szempont, hogy a pályamunka a helyi értékek megőrzését, bemutatását célozza meg.
Díjak:

Kategóriánként 3 díjat osztunk ki:
1. helyezett: e-könyv olvasó
2. helyezett: könyvjutalom
3. helyezett: könyvjutalom

Beküldési határidő: 2018. július 15. éjfél

Eredményhirdetés és kiállításmegnyitó a Bródy Sándor Könyvtár Galériájában: 2018 szeptemberében

A tárlatot 2018 októberétől vándorkiállítás formájában útjára bocsátjuk a HEVESTÉKA könyvtárakba.