Virtus Kamara Táncegyüttes szakmai támogatása – Csoóri Sándor Alap

Csoóri Sándor Alap - Virtus Kamara Táncegyüttes támogatása

A Virtus Kamara Táncegyüttes és utánpótlás csoportjai 1.800.000 Ft összegű támogatásban részesült a Csoóri Sándor Programnak köszönhetően.

A pályázat benyújtásakor az együttes fő célja az csoport ruhatárának bővítése volt. A táncegyüttes így több néprajzi területről tudott viseleteket beszerezni, ami nem csak látványban, hanem szakmailag is hozzájárult az együttes fejlődéséhez. Kalotaszeg, Mezőség, és a Palóc vidék viseleteihez hozzájutva a csapat repertoárja bővült, sok új táncanyagot sikerült és lehet majd a jövőben is megfelelően bemutatni a színpadon, szakmai fellépéseken és Nagyréde rendezvényein is. A viseleti ruhatár bővítése hozzájárult az utánpótlás csoportok létszámának növekedéséhez is, mert nemcsak a fellépések alkalmával, hanem a rendszeres foglalkozások alatt is érdekesebbé tudták tenni az oktatók egy-egy ruhadarab bemutatásával a tanulás, gyakorlás folyamatát. Bővült a ruhatár, így Nagyréde Nagyközség Önkormányzata egy nagyobb helységet újított fel a ruhák biztonságos és rendeltetésszerű tárolásához. Támogatásukat és a pályázatban való kötelezettségvállalásukat ezúton is köszönjük.

Szintén Nagyréde Nagyközség Önkormányzatának támogatásával működő utánpótlás csoportjaink nyári táborában az összes beszerzett viselet bemutatásra kerül, így a pályázati támogatás segítségével beszerzett viseletek hozzájárultak a gyermekek megfelelő szakmai fejlődéséhez. A különböző tájak viseleteinek nevei mellett megtanulják, hogyan kell rendeltetésszerűen hordani és tárolni a ruhákat.

A XX. Nagyrédei Szüreti Napok és Palóc Vigasságon 2019. augusztus 31-én egy szüreti felvonulás és táncgála keretein belül mutatkozott meg az új viseletekben a Virtus Kamara Táncegyüttes és utánpótlás csapata. A továbbiakban még több rendezvényen és foglalkozáson bemutatásra kerülnek a beszerzett viseletek.