Pályázatok: kisbusz, konyha, vívóterem

Hírek

Több pályázat beadásáról is döntött a képviselő-testület. A szükséges önerőket az önkormányzat biztosítani tudja.

Egy önkormányzati kisbusz beszerzésére pályázik Nagyréde. A kilenc személyes jármű – ha sikerrel jár a pályázat – egyaránt nagy segítséget jelenthet az intézmények és a civil szervezetek számára is a szállítási feladatok megoldásában.
Ugyancsak pályázik az önkormányzat a gyermekétkeztetés feltételeinek javítását szolgáló támogatásra. A 3 millió forintos tervezett beruházáshoz 85 százalékos támogatás igényelhető. A tervek szerint a pénz felét az óvodai konyha eszközfejlesztésére, másik felét a konyha infrastrukturájának korszerűsítésére fordítják.
Az önkormányzat indul a feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázaton is. Ennek keretében a Fő út 10-12 régi politechnika-terem alakítását, egy négy pástot edzőterem létrehozását tervezik. A beruházásra már csak azért is nagy szükség van, mert az általános iskolában tanterv szerint 3. osztályban kötelező, felsőbb évfolyamokon pedig választható a vívásoktatás. Ezzel értelmes célt kapna a most üresen álló létesítmény, bővülnének a gyerekek sportolási lehetőségei. A mintegy 15 millió forintos beruházáshoz 75 százalékos támogatás igényelhető.
Szintén a feladatellátást támogató pályázat keretében igényel támogatást az önkormányzat belterületi járdafelújításra: a Fő út páratlan oldalán a Virág úttól a nagyhídig terjedő szakaszt szeretnék – a páros oldalhoz hasonlóan – díszburkolattal ellátni.