Ha nő a fű, nyírni kell – és a fű nő

Hírek

Nagyréde önkormányzatának mintegy 10 hektár zöldterület áll a kezelésében.

A rendelkezésre álló eszközöket és munkaerőt maximálisan kihasználva dolgozik a zöldterületek karbantartásán az önkormányzat. Figyelembe véve a terület nagyságát, hatalmas munkáról van szó, az időjárás pedig igencsak kedvez a fű növekedésének. Az alkalmazottak folyamatosan nyírják a füvet, de az kivitelezhetetlen, hogy mindig, mindenhol azonnal le legyen vágva – fogalmazott Siposné Fodor Judit a zöldterületek állapota kapcsán.
Mint hozzátette: az is érthető, hogy ki-ki más területet tart fontosnak, s az is érthető, ha az általa fontosnak tartott területen mihamarabb szeretné látni, hogy megtörtént a fűnyírás. Mégis – a terület nagysága és a rendelkezésre álló erőforrások miatt – talán belátható, hogy a munkák meghatározott ütemben folynak.
Megjegyezte azt is: a lakosoknak is van felelőssége a közterületek rendben tartásában, hiszen a saját portája előtti – és esetenként mögötti – terület karbantartása a tulajdonos dolga.
Beszélt arról is: folyamatos a virágpalánták kiültetése a községben, a virágládákba kerülő egynyári növényeket a közfoglalkoztatottak gondozzák majd egész évben.
temetokerites-lesz2
– Neuralgikus pontnak tűnik a temetőkerítés – fűzte hozzá -, többekből váltott ki ellenérzést az elöregedett, “kezelhetetlen” orgonabokrok kivágása. Tény, hogy nem volt szép látvány, azonban az orgona megújulásához, egy rendesen karbantartható sövény kialakításához erre szükség volt. Az orgona már szépen megfakadt, a rézsű füvesítve lesz, végre rendesen fog kinézni a temető kerítése, és helyes gondozással nem fog újra “elvadulni.”
És ha már a temető szóba került, megemlítette azt is: a ravatalozó előtti megsüllyedt térburkolatot a kivitelező kijavítja.