Tartozni valahová

Hírek

Testvértelepülési megállapodás ünnepélyes aláírásával kezdődött meg a Nagyrédei Szüreti Napok és Palóc Vigasság programsorozata. Nagyréde és a szlovákiai Pered község vezetői szentesítették az együttműködésről szóló okiratot.

– Tartozni jó valahová. És mi összetartozunk – egyebek mellett erről beszélt köszöntőjében Borsányi Gyula, Pered polgármestere. Mint mondta, falujuknak a negyedik testvértelepülése Nagyréde, s reményét fejezte ki, hogy a kapcsolat mindkét fél számára gyümölcsöző és eredményes lesz.
Siposné Fodor Judit, Nagyréde polgármestere arról beszélt: a nagyközségnek ez az első testvértelepülése, s úgy vélte, keresve se találhattak volna jobb partnert, hiszen már a kapcsolatfelvételkor, illetve az első – peredi – személyes találkozáskor bebizonyosodott, hogy nyitott és barátságos közösség a peredi.


Eztán az ünnepélyes aláírási ceremónia következett, majd – méltó folytatásaként az estének – az immár hagyományos borkóstoló, melyen a zenei aláfestésről Gonda László és Báder Ernő gondoskodott, s a nagyrédei borok mellett Szőke Mátyás és fia válogatott borait is megkóstolhatta az érdeklődő közönség – amelyik zsúfolásig megtöltötte a művelődési ház nagytermét.

A szüreti vigasság programja:

A testvértelepülési kapcsolat a Bethlen Gábor Alap “Testvér-települési programok és együttműködések” című felhívásának keretében benyújtott pályázati támogatásból (melynek összege 400.000 Ft) valósult meg.