Jó mulatság volt – mindenkinek köszönjük

Hírek

Sok beszédnek sok az alja, álljon hát itt sok-sok kép a 2018-as Nagyrédei Szüreti Napok és Palóc Vigasság eseményeiről.

A legfontosabb: köszönjük mindenkinek a részvételt, köszönjük mindenkinek a munkáját, a segítséget, a támogatást, akár szervezőként, lebonyolítóként, önkéntesként, fellépőként, nézőként, vendégként, vagy bármilyen minőségben hozzájárult a szüreti napok sikeres lebonyolításához.

Képgaléria


Mint megírtuk, a programsorozat a szlovákiai Pered községgel kötött testvértelepülési megállapodás aláírásával kezdődött, örömünkre szolgált, hogy bár otthon is egy nagy rendezvényük zajlott, peredi vendégeink – néhány kivétellel – szombatra is nálunk maradtak, s együtt ünnepelhettünk.
Borsányi Gyula polgármester a szombat délutáni megnyitón ennek kapcsán megjegyezte: nagyon pozitív élmény számukra, hogy egy ilyen színvonalas programon, ilyen víg kedélyű emberek között tölthetik a napot.

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő köszöntőjében szintén méltatta a testvértelepülési megállapodást, mondván, egyek a gyökereink, egyek vagyunk a határon túl élő magyar testvéreinkkel.
Nagyrédéről úgy vélekedett: “minden működik” töretlen a falu fejlődése, s ennek a fejlődésnek a folytatását kívánta és ígérte a jövőre nézve is. Egyebek mellett annak érdekébe, hogy minél többen találják meg a számításukat Nagyrédén, fiatalok és kevésbé fiatalok egyaránt. Szólt a szőlő-felvásárlási árak körüli problémákról is, úgy fogalmazott: fontos, hogy legyen tisztességes felvásárlás, tisztességes ár, tisztességes piac.

Siposné Fodor Judit polgármester a rendezvény megnyitásaként a közösség erejét és fontosságát hangsúlyozta, mondván: egy falu a benne élőktől válik közösséggé, és az elmúlt évek tapasztalatai megerősítették benne, hogy a nagyrédei emberek tudnak és akarnak is tenni saját közösségükért.
Ő is kifejezte abbéli reményét, hogy a szüretet most némiképp beárnyékoló felvásárlási gondok mihamarabb megnyugtatóan megoldódnak.

Képgaléria a szombat délutáni programokról:

Eztán a szüreti felvonulás majd a színpadi programok kezdődtek, a nap valamikor nagyon másnap ért véget, úgy hajnali négy tájban – szóval, ahogy mondani szokás, a foglalkozás elérte a célját.

Találkozzunk jövőre is a nagyrédei szüreten! (Meg addig még sokszor, a következő hetek, hónapok programjain).