Szüreti napok – köszönjük

Hírek

Sikeresen lezajlott a Nagyrédei Szüreti Napok rendezvénysorozata, ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételt, a szervezőknek, rendezőknek, fellépőknek, segítőknek a sok-sok munkát. Reméljük, akik eljöttek, azok jól szórakoztak.

A programok pénteken kezdődtek, Molnár József festőművész munkáiból, valamint Hegedűs Flóra és Ákos fotóiból és Mészáros Éva viseleteiből nyílt kiállítás a művelődési házban. Siposné Fodor Judit polgármester köszöntőjében az alkotókat méltatva úgy fogalmazott: mindannyian olyan nagyrédeiek ők, akik el nem múló szeretettel viseltettek, viseltetnek falunk iránt.


Beszélt arról is: a szüret nem “csupán” a betakarítás ünnepe, nem csupán a bor ünnepe, hanem mindezek által ünnepe annak az örök körforgásnak, amit úgy hívunk: élet.

Molnár József munkásságát Feledy Balázs méltatta, hangsúlyozva, hogy a művész – bár hosszú évtizedeket töltött városban – mindvégig megőrizte nagyrédei gyökereit, s ez egyfajta biztos világlátást, amellett folyamatos inspirációt is jelentett számára.

A kiállítások – és egyúttal a szüreti rendezvénysorozat – megnyitását az iskolások, a Nagyrédei Asszonykórus és a Virtus Kamara Táncegyüttes műsora színesítette.
A protokolláris megnyitó után borbemutatóra és borkóstolóra várták a meghívottakat.


Szombaton a főzőverseny résztvevői – 18 csapat nevezett – népesítették be a művelődési ház környékét, az iskola udvarán pedig a gyerekek parasztolimpiája kínált szórakozást kicsiknek és nagyoknak. A Fő út egy időre drift-pályává változott, s mindenkit várt az ugrálóvár, a fröccsbicikli és a falunéző kisvonat is.

Délután a megyei erősember-verseny kínált nem mindennapi látványosságot, majd a hagyományőrző színpadi produkciók következtek: a helyi gyerekek, a citerazenekar, a dalárda, az asszonykórus és a Virtus ismét egyaránt kitettek magukért.

Mindezek után – némi stílusváltással – Gyöngyösi Kis Anna és Nádasdi László nótaműsora következett, majd Attilával “házibulizhatott” a nagyérdemű, hogy aztán valódi utcabáli hangulatban rophassa a Madarak zenekar muzsikájára.