Moni Morelly a Zipernowsky Házban

Hírek

Moni Morelly – Molnár József festőművész lánya munkáiból nyílt kiállítás a budapesti Zipernowszky Művészetek és Tudományok Házában.

A nagyrédei kötődésű művész tárlatára a képviselő-testület néhány tagja és a polgármester is ellátogatott. A méltán kijáró elismerő szavak mellett a Molnár József-hagyaték sorsáról is szó esett – de erről majd egy kicsit később számolunk be bővebben…
A kiállítás ajánlójában egyebek mellett elhangzott: “A képek idilli hangulatot árasztanak: vigasztalnak, megnyugtatnak, és talán még gyógyítanak is. Moni Morelly a műveiből áradó békességet, harmóniát és boldogságot kívánja megosztani mindenkivel, őszinte szeretettel.”
A tárlaton Moni Morelly és Sascha Müller közösen mutatja be munkáit, erre utal a kiállítás címe is, hiszen Moni az egérrel, Sascha az ecsettel alkot. Az olajfestményei gazdagítják a Morelly-grafikák bemutatását, ahogy a fából készített, kézzel festett figurái is. A két művész egyébként több más projektben is alkotótársként működik együtt, s szintén kapocs közöttük, hogy Sascha Müller is erős szálakkal kötődött Molnár Józsefhez, aki őt barátjának, szinte fogadott fiának tekintette.

A kiállítás 2016. június 1-ig tekinthető meg a Zipernowsky Házban (1113 Budapest, Bartók Béla út 33.)