Kistelepülési konferencia

Hírek

A közfoglalkoztatástól a társadalmi integrációig – A Magyar Önkormányzatok Szövetsége konferencia-sorozatának első állomása volt Nagyréde.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) tavaszi kistelepülési integrációs konferencia-sorozata nyitányaként Nagyrédén elsősorban a közfoglalkoztatás, mint a társadalmi felzárkóztatás eszköze volt a legfontosabb téma.
A Nagyrédén összegyűlt polgármestereket Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke köszöntötte, majd Siposné Fodor Judit polgármester mutatta be a nagyrédei közfoglalkoztatási programot. Mint elmondta, a mezőgazdasági mintaprogram keretében rendkívül szerteágazó tevékenységet folytatnak a szántóföldi növénytermesztéstől a méhészeten át a mangalicatenyésztésig.

Lőrincz Leó, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkári kabinetének főtanácsadója a 2016-os közmunkaprogramok célkitűzéseit ismertetve a foglalkoztathatóság növelését, illetve a hátrányos helyzetű álláskeresők közfoglalkoztatásba bevonását emelte ki.
Ismertette, hogy kormány idén 340 milliárd forintot fordít közfoglalkoztatásra, s felhívta a településvezetők figyelmét arra is, hogy az értékteremtő közfoglalkoztatásból származó bevételeket kizárólag a következő év közfoglalkoztatási programjainak finanszírozására fordíthatják az önkormányzatok.