Megújultak az intézményeink

Hírek pályázatok

Október közepén kezdődött az általános iskola, a tornaterem és a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése. A beruházás december elejére el is készült.

Nagyréde önkormányzata idén tavasszal ismét pályázott az iskola és a tornaterem, valamint a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítésére. A nyílászárók cseréjét és külső szigetelést is magába foglaló projektre 126 millió forint támogatást nyert a falu.
A közbeszerzési eljárás lebonyolítása után október közepén kezdődött meg a kivitelezés, december negyedikén pedig már a műszaki átadást, december 9-én a projekt lezárását ünnepelték.
Mint a projektzárón Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai fejlesztésekért felelős államtitkára fogalmazott: meg is van minden ok az ünneplésre, hiszen gyorsan, mégis kiváló minőségben valósították meg a beruházást. De nem csak ehhez gratulált, mondván: a sikeres projekt azt is mutatja, hogy Nagyrédén létezik összefogás és működik a tenni akarás.
Utalt arra: az oktatási intézményt érintő fejlesztés a következő nemzedék iránti felelősséget mutatja, s úgy vélte, hogy a megvalósult beruházás illeszkedik a kormány szándékaihoz is, nevezetesen a közösségi források minél hatékonyabb felhasználásához.

Siposné Fodor Judit polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a projekt létrejöttét, anyagi támogatással, szervezőmunkával, lebonyolítással, kivitelezéssel. Emlékeztetett rá: az iskola épülete 43 évvel ezelőtt volt felújítva, a tornaterem fiatalabb épület, ám arra is erősen ráfért a javítás.
Külön is méltatta a kivitelező munkáját, hiszen – szavai szerint – “elképesztő iramban” kellett dolgozniuk, ám nem csupán határidőre, hanem jó minőségben is teljesítették a vállalt feladatot.
A projektzárót az általános iskolások és a nagyrédei asszonykórus műsora tette színesebbé és egyúttal ünnepélyesebbé, a nemzeti színű szalag átvágása után a vendégek bejáráson tekintették meg a megújult, megszépült épületeket.