Megalakult Nagyréde új önkormányzata

Hírek

Több mint húsz év után új polgármester irányítja Nagyrédét. A település új, hattagú képviselő-testülete, valamint az október közepén megválasztott polgármester, Siposné Fodor Judit a szerdai alakuló ülésen tette le esküjét. Az ünnepélyes alkalomnak a település lakói is részesei lehettek a művelődési házban.

alakulo-_DSC_5888
A polgármester székfoglaló beszédét követően a grémium Balázs Zoltán személyében egyhangúlag megválasztotta a település alpolgármesterét. A polgármester elmondta: helyettese társadalmi megbízatásban végzi majd munkáját, tekintettel a település gazdasági helyzetére.

Az ünnepi alakuló ülésen döntöttek a polgármester, az alpolgármester, valamint a képviselők tiszteletdíjáról. Az új testület döntése értelmében a polgármestert havonta 448 ezer, az alpolgármester pedig 157 ezer forint illeti meg, míg a képviselők tiszteletdíja havonta 20 ezer forint. A polgármesternek és az alpolgármesternek a tiszteletdíj 15 százaléka jár költségtérítésként.

nagyrede-56-001
A testületi ülést követően a nagyrédeiek megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulójáról. Az általános iskolások műsorát követően Siposné Fodor Judit polgármester mondott ünnepi beszédet, majd a néptáncosok ünnephez kapcsolódó bemutatója után az emlékezők fáklyákkal vonultak a település ’56-os emlékművéhez, melyet megkoszorúztak.