Lomtalanítás

Hírek

Az éves lomtalanítást 2015. november 14-én tartja a szolgáltató Nagyrédén. Kérik, hogy reggel 7-re helyezzék ki a porták elé az elszállítandó lomokat.

A szolgáltató közleménye szerint a lomtalanítás reggel hétkor kezdődik, ezért kérik, hogy addigra mindenki helyezze ki az ingatlana elé az elszállítandó lomokat. A később kihelyezett holmikért a gyűjtőautó nem megy vissza.

Kérik, hogy a lomtalanításra szánt hulladékot úgy helyezzék ki a közterületre, hogy az ne zavarja a közlekedést, ne okozzon balesetveszélyt, és a gyűjtőjármű jól megközelíthesse.

LOMNAK tekinthető a feleslegessé vált nagyobb méretű berendezési tárgy:
bútorzat,
ágybetét,
fotel,
háztartási berendezés stb.
Elektronikai hulladék csak veszélyes összetevő nélkül szállítható el. (pl. hűtőszekrény motor nélkül, televízió képcső nélkül.)

Tilos veszélyes hulladékot a lomok közé rakni, mivel az sok esetben nem azonosítható, és a csomagoló anyagok sérülése miatt mind a környezetre, mind az ember egészségére megnövekedett kockázatot jelent.

A lomtalanítás keretében el nem szállítható hulladékok: akkumulátor, szárazelem, festékes göngyölegek, növényvédő szerek és azok csomagolása, használt hűtőberendezések, veszélyes összetevőjű tisztítószerek és göngyölegeik, elektronikai cikkek, használt étolaj, olajos flakon, fáradt olaj, fénycső, gyógyszer, leselejtezett számítógép, pala, autógumi, egyéb veszélyes összetevőjű hulladékok.
Nem szállítható el továbbá háztartási hulladék, építési törmelék, autóalkatrészek, állati tetemek, zöldhulladék.

A meghirdetett lomtalanítási tárgyakon kívül az egyéb hulladékokat – kommunális, és építési – a szolgáltató csak külön térítési díj ellenében szállítja el.

A szolgáltató közleménye:
https://nagyrede.hu/wp-content/uploads/2015/10/lomtalanitas-nagyrede-2015-10-14.pdf