Találkozzunk a könyvtárban!

Hírek

Az általános iskola földszintjén immár a teljesen megújult könyvtár várja a nagyrédeieket.

A Szent Imre Általános Iskola iskola földszintjén két egykori tanteremben alakították ki az új könyvtárat. A nyertes pályázatnak köszönhetően nem csak a környezet – a helyiségek és a bútorzat – újult meg, hanem új eszközöket is beszerzett az önkormányzat.

A fejlesztéshez a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyert az önkormányzat 2.225.290 forintos támogatást.

A nagyrédei könyvtár a HEVESTÉKA hálózat tagjaként működik, ami – mint a megnyitón Tőzsér Istvánné, a megyei könyvtár igazgatója hangsúlyozta – számos előnnyel jár a települési könyvtár, és így az olvasók számára. Arra biztatott mindenkit, hogy keressék a könyvtár szolgáltatásait, s leljék örömüket a könyvekben.
Siposné Fodor Judit köszöntőjében arról beszélt: bár divatos téma az “internet világában úgymond temetni a könyvet és a könyvtárakat”, de a gyakorlat mást mutat, hiszen a könyvtárak fontos szerepet játszanak az információ-szerzésben, a művelődésben és a szórakozásban egyaránt.
Balázsné Kelemen Erika, az általános iskola igazgatója azt kérte a könyvtár használóitól – gyerekektől és felnőttektől egyaránt -, hogy vigyázzanak a megújult könyvtár és a könyvek épségére.
Az ünnepi pillanatokat az általános iskolások verses-zenés műsora koronázta meg.