Lobogó lángok, vidám beszélgetések

Hírek

A Szent Mihály-napi közösségi szalonnasütés idén is nagyszerű élményt kínált. A tavalyi, első közösségi csurdításhoz hasonlóan idén is sokan döntöttek úgy, hogy részesei lesznek a szabadtéri szezonzáró eseménynek.

A Molnár József Közösségi Színtér melletti területen csaknem százan ülték körül a tűzrakóhelyeket, baráti társaságok, kisközösségek, s a sütögetés közben beszélgetve, énekelve, vidáman töltötték együtt az időt. A cél nem is volt ennél több: összejönni, együtt lenni, szót váltani fontos és kevésbé fontos dolgokról. Ahogyan az egy összetartó közösségben már csak lenni szokott.

Szerencsére az időjárás is kegyes volt a rendezvényhez, hiszen alig pár csepp eső hullott olykor-olykor, ám ez a résztvevőknek nem szegte kedvét, éjszakába nyúlóan zajlott a beszélgetés, a nótázás.

A közösségi szalonnasütésre érkezők még “elcsíphették” a könyvbörzét is, ami délután kezdődött szintén a művelődési háznál. Az akció keretében a települési könyvtár állományából már kivett, de jó állapotú könyvek közül válogathattak a könyvbarátok.