Száz torokból szólt a nóta

Hírek

Nagy sikerrel, kiváló hangulatban zajlott le a Nagyrédei Gondozási Központ szervezésében az első nagyrédei nótaverseny. Ami mi mással, mint egy közös énekléssel zárult, s valóban zengett a művelődési ház nagyterme: Szeressük egymást, gyerekek…

A Nagyrédei Gondozási Központ hívószavára több mint száz fellépő mutatkozott be produkcióival a Molnár József Közösségi Színtérben megrendezett nótaversenyen.

Heves megye számos településéről, nem csak a környékbeli falvakból, hanem a hatvani térségből és Egerből is érkeztek fellépők, és természetesen Nagyrédét is többen képviselték. Voltak több éve együtt éneklő együttesek, és akadtak olyan csoportok is, akik kifejezetten a nagyrédei nótaversenyre alakultak. A fellépők, versenyzők egyéni és csoportos kategóriában mutatták be, hogy mennyire is nótás kedvűek.

Nos: nagyon.

A hangulatot szavakkal nehéz leírni, szinte alig akadt produkció, ami ne a közönséggel közös énekléssel zárult volna…

A versenyprodukciók mellett a rendezvényt a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjével kitüntetett Bokor János nótaénekes, valamint a nagyrédei kötődésű Sánta Mátyás műsora is színesítette. Ez utóbbi művész a zsűri munkájában is részt vett.

A zsűrinek – mint mindig – ezúttal is nehéz dolga volt, hiszen rangsorolnia kellett a műsorszámokat. Szerencsére sok-sok díj várt – és talált – gazdára, így egészen bizonyos, hogy csalódottan senki sem távozott, hiszen egy verseny mindig arról szól, hogy vannak helyezettek, és vannak, akik épp nem állhatnak fel a dobogóra. Ám ha ők is élvezik a verseny minden pillanatát, akkor a legfőbb cél teljesül. Ezúttal pedig bizonyosan teljesült, ennek ékes bizonyítéka, hogy a program zárásaként egyetlen hatalmas kórussá alakult a fellépők, a nézők, a szervezők, rendezők, vendégek közössége, és kéz a kézben, együtt énekelték: Szeressük egymást, gyerekek…