Megvan az ideje minden dolognak az ég alatt

Hírek

A nagyrédei templom toronyóráját Balog Gyula plébános szentelte meg, ünnepi szentmise keretében.

„Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt” – ezzel a bibliai idézettel köszöntötte a nagyrédei templomban az ünnepi szentmisére egybegyűlteket Siposné Fodor Judit polgármester. Az önkormányzat beruházásában a napokban üzembe helyezett toronyóra megszentelése kapcsán arról beszélt: az óra sokkal több, mint egy időmérő szerkezet. Már csak azért is, mert egy szakrális épület, a templom falu fölé magasodó tornyán helyezkedik el, s így arra is emlékeztet, hogy az idő múlására bizony az embernek nincs befolyása.

Arra viszont van, hogy a kiszabott idejét mire fordítja – húzta alá a polgármester, emlékeztetve: emberi kötelesség, hogy a jóra törekvés vezérelje cselekedeteinket.

Az órát megszentelő Balog Gyula plébános gondolatai szinte rímeltek az elhangzottakra, mikor is arról beszélt: a jóság forrása a szeretet, s Krisztus mindenkit meghív erre a szeretetre. Aki pedig be is fogadja szívébe ezt a szeretetre szóló meghívást, s a keresztény hit legfőbb tanítását, a szeretetet, az bizonyosan a világ hasznára cselekszik földi életének szabott idejében.