Borkóstolóval kezdődött a szüret

Hírek

Egy nagyszerű mátrai borász, a gyöngyötarjáni Ludányi József borainak bemutatójával vette kezdetét a huszadik Nagyrédei Szüreti Napok rendezvénysorozata.

A művelődési ház nagyterme megtelt pénteken este, a Nagyrédei Szüreti Napok nyitányaként megrendezett immár hagyományos borkóstolóra. Idén is egy kitűnő mátrai borász mutatkozott be a borértő közönségnek: Ludányi József hozta el Gyöngyöstarjánból a borait.

A jó hangulatú kóstolón Siposné Fodor Judit polgármester köszöntötőjében arról beszélt: bár a szőlő- és borágazatban jelenleg komoly gondok vannak, bízik benne, hogy ezeken sikerül úrrá lenni, és jó szüretet zárnak a rédei termelők.

– Bízom benne, hogy erre a két napra egy kicsit félre tudjuk tenni a gondokat, és egy nagyszerű mulatság részesei lehetünk, nagyrédeiek és vendégeink – fogalmazott, külön is köszöntve testvértelepülésünk, Pered küldöttségét.

A mulatságból aztán ki is jutott, a kóstoló után a szabadtéri színpadnál hajnalig folytatódott a vigasság, DJ Paky retró diszkójában.

Ugyancsak a hagyományoknak megfelelően bemutatták az idei nagyrédei falubort is. Hogy melyik bor, illetve borok büszkélkedhetnek ezzel a címmel, azt szombaton délután a nagyszínpadon ünepélyes keretek között jelentik majd be a széles nagyközönségnek.

De nem csak ezért lesz érdemes kilátogatni a szüreti napok programjaira, hiszen a főzőverseny, a felvonulás, a szabadidős- és gyerekprogramok, a színpadi hagyományőrző és más zenei produkciók között bizonyosan mindenki talál kedvére valót.

Találkozzunk szombaton is!