Bölcsesség, türelem, szeretet – az idősek köszöntése

Hírek

A hagyományoknak megfelelően az idősek napja alkalmából rendezett ünnepségen erősítették meg fogadalmukat az idén jubiláló házaspárok. Az 50. és 60. házassági évfordulójukat ünneplő házasokat meglepetéssel is köszöntötték.

Az idősek megbecsülése fokmérője egy társadalom, egy közösség érettségének és fejlettségének – egyebek mellett erről beszélt köszöntőjében Siposné Fodor Judit polgármester a közösségi színtérben megrendezett ünnepségen. Mint mondta, Nagyréde önkormányzata lehetőségeihez mérten kiemelten igyekszik a szépkorúak – és a gyerekek, fiatalok – mindennapjait megkönnyíteni, körülményeiket javítani. Nem véletlen, hogy erre a két korosztályra fordítanak kiemelt figyelmet, hiszen az idősek és a gyerekek azok, akik koruknál fogva már, vagy még, de támogatásra, gyámolításra szorulhatnak.

Méltatta az idős emberek bölcsességét, élettapasztalatát, azt a jellemző világlátást, ami megfogalmazása szerint sehogyan máshogy nem szerezhető meg és sajátítható el, csakis a megélt évek gyarapodásával.

Az idősek napja “fénypontja” már évek óta, hogy az adott évben házassági évforsdulót ünneplő párok az anyakönyvvezető és a népes közönség előtt megerősítik egykor tett fogadalmukat. Idén a boldogító igen hatvanadik évfordulóját ünnepelte Mészáros József és Sebők Mária, valamint Gyurkó János és Balázs Angyalka. Az ötvenedik házassági évfordulósok: Tóth Tibor János és Barta Ibolya, Török Benedek és Deme Mária, Czéh Ferenc és Jekkel Erzsébet, valamint Rábaközi Benedek és Hanka-Kovács Mária.

Oláh-Srajber Zsuzsanna meleg szavakkal köszöntötte az ünnepelteket, méltatva azt a kitartást és elkötelezettséget, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy sok évtizeden át, jóban és rosszban együtt járják az élet olykor rögös útját.

A polgármester és az alpolgármester az önkormányzat ajándékait adta át a jubilálóknak, míg a Gondozási Központ meglepetésként olyan rövid videókat vetített le, amelyeket – családtagok titkos közreműködésével – az ünnepelt párok régi családi fotóiból állítottak össze.

Az ünnepség eztán némi vendéglátással folytatódott, majd Koós Réka és zenekara szórakoztatta az egybegyűlteket.