A retró örök, avagy tavaszi bizsergés Nagyrédén

Hírek

Tovább bővült a nagyrédei rendezvények sora, idén első alkalommal rendeztük meg a Tavaszi bizsergés elnevezésű nyárindító retrópartit.

Ami húsz éve a létező valóság volt, az ma retró. Ami ma a létező valóság, az húsz év múlva retró lesz. Mondhatjuk, hogy a retró örök. De más is örök – remélem – például a közösségi érzés és a közösségi élmény. Ennek jegyében, eddigi tapasztalatainkra is alapozva bővítettük ki a rendezvényeink sorát a tavaszi szezonnyitó programunkkal – köszöntötte a rendezvény résztvevőit Siposné Fodor Judit polgármester.

A programon peredi vendégeink is részt vettek, Agócs-Kőrösi Ildikó, testvértelepülésünk polgármestere méltatta az alig egy éve létrejött kapcsolat nagyszerűségét, s egyúttal nem “csupán” településük, de a felvidéki magyarság jókívánságait is tolmácsolta.

Férje, Agócs Gergely, aki szintén polgármester a Pereddel szomszédos Királyrév településen, ugyancsak köszöntötte az egybegyűlteket, hangsúlyozva, hogy Nagyréde és Pered kapcsolata valóban túlmutat két község együttműködésén, hiszen egyfajta hidat is jelent az anyaországi és a felvidéki magyarság között.

A továbbiakban a – szerencsére szó szerint is – felhőtlen vidámságé volt a főszerep, az általános iskola nyolcadik osztályosai nyitótánca után a helyi közösség tagjainak táncdalfesztivál-műsora alapozta meg a kiváló hangulatot. A csapat egyébként épp tíz éve készítette el a műsorát, így egyfajta jubileumot is jelentett számukra, hogy ismét népes közönség előtt adhatták elő valóban nem mindennapi produkciójukat.

Amit csak fokozott Miki, Niki és a Csinibabák fellépése, majd DJ Paky hajnalig tartó retró-diszkója.

Az önkormányzat nevében ezúton is köszönetet mondunk minden segítőnek, támogatónak, akik munkájával, ötletével, részvételével, fellépésével hozzájárult ahhoz, hogy az idén első alkalommal megrendezett program sikerrel záruljon. Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát, s jövőre is találkozunk a tavaszi bizsergésen (is).