Dunán innen, Tiszán túl – nagyrédei sikerekkel

Hírek

A X. “Dunán innen, Tiszán túl” Karpát-medencei ifjúsági tehetségkutató verseny elődöntőjén két produkcióval képviselték településünket a nagyrédei gyerekek.


A 10 éves Fodor Lara népdal kategóriában versenyzett, a Virtus Kamara Ifjúsági Táncegyüttes tagjai – Balla Noémi, Kovács Emese, Szabó Lili, Nádudvari Alina és Géczi Gergő – pedig csoportos néptánc kategóriában mutatták meg tudásukat a zsűrinek május 18-án Viszneken.

Népdalos versenyzőnket a Nagyrédei Férfi Dalárda vezetője, Kovács Zoltánné Lajos Krisztina készítette fel a megmérettetésre, melyen Lara méltón képviselte Nagyrédét, a 8-14 évesek korosztályában a 10 éves Lara produkcióját igen értékesnek ítélte a zsűri. Bár a népes mezőnyből ezúttal nem a nagyrédei lány jutott tovább, a bírálók kiemelték tehetségét, s a népdaléneklés folytatására, további gyakorlásra és versenyzésre bíztatták.

A Virtus Kamara Ifjúsági Táncegyüttes kiemelt arany minősítést, rengeteg elismerést kapott a zsűritől. A csoport előadását a Heves Banda élő muzsikája tette még színesebbé. A gyerekeket Besze Zsófia készítette fel, aki külön elismerést kapott az elkészített koreográfiáért.

A dícséretek, elismerések mellett külön megtiszteltetés, hogy a Kárpát-medencei verseny döntőjében, június 22-én a nagyrédei Virtus Kamara Ifjúsági Táncegyüttes képviselheti Heves megyét Miskolcon.

Gratulálunk a versenyző gyerekeknek és köszönjük felkészítőik munkáját!
A júniusi döntőig eredményes felkészülést, kitartást kívánunk a nagyrédei ifjúsági táncegyüttesnek.