Vívóterem-avató: van jövőkép

Hírek

Érdemes itt felnőni, érdemes itt élni, érdemes itt letelepedni – így foglalta össze a vívóterem avatásán Szabó Zsolt államtitkár, hogy mit gondol Nagyrédéről.

Az egykori politechnika épületében három pástos vívótermet alakítottak ki Nagyrédén, a Magyar Vívó Szövetség és a nagyközség önkormányzata támogatásával. Az épület felújítása során a kiszolgáló helyiségeket is felújították illetve hiányzókat kialakították.

– Mi nagyrédeiek régóta joggal vagyunk büszkék a vívóinkra, s mostantól már a vívótermünkre is méltán lehetünk büszkék. Egy olyan beruházás valósult meg, ami a helyi sportéletet kitűnően képes lesz szolgálni, s nem csupán a sportolókat, hanem a nagyrédei iskolásokat is, hiszen nálunk tanrendbe iktatva tanulják a vívást a gyerekek – mondta köszöntőjében Siposné Fodor Judit polgármester.
Hozzátette azt is: a pályázati támogatáson túl az önkormányzat is hozzájárult a költségekhez, s mint fogalmazott, büszke arra, hogy ezt meg tudták tenni, köszönhetően az évek óta következetes és felelős gazdálkodásnak, amelyet önkormányzatunk folytat.

Szabó Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője avatóbeszédében úgy fogalmazott, akinek a sport erőt, fegyelmet, tartást ad, az az élet minden területén másképp viselkedik, ezért is fontos, hogy minél többen mozogjanak aktívan. “Nem kell mindenkinek élsportolónak lennie”, de fontos, hogy minél több lehetőség adódjon minden korosztálynak az aktív sportolásra, ezért is elismerésre méltó a képviselő-testület döntése, amellyel a vívóterem és a kapcsolódó létesítmények felújítását támogatta – vélekedett az államtitkár.

Reményét fejezte ki, hogy további közintézményeket is fel tudnak újítani a jövőben, ennek kapcsán külön is kiemelte, hogy a polgármester asszony igen elszántan lobbizik a nagyon szükséges bölcsődei beruházásért.

– Nagyrédén van jövőkép, érdemes itt felnőni, érdemes itt letelepedni, itt élni – zárta beszédét az államtitkár.

Az ünnepélyes átadás és a létesítmény megszentelése után Zödös Zsolt tanítványai egy bemutatóval örvendeztették meg az avatási ünnepség résztvevőit.

Mint az már közismert, Nagyrédén a vívásnak komoly hagyománya van, nem kizárólag a Szőlőskert SC szakosztályának sportolói használják az új létesítményt, hiszen a Nagyrédei Szent Imre Általános Iskolában 3. osztálytól tanrendbe iktatva tanulják a vívást a gyerekek.

Az épület felújítása kiterjedt a vívóteremhez kapcsolódó egyéb helyiségekre is, amelyek révén tovább bővültek a sport- és közösségi célú közösségek lehetőségei. A korábban fitneszteremként működő részben például egy többfunkciós termet is kialakítottak, amelyben az önkormányzat támogatásával ősztől ingyenes balett- illetve néptáncoktatás indítását is tervezik iskolásoknak.