Visszaállítják a 6.45-ös gyöngyösi járatot

Hírek

Lakossági kérésre fordult korábban a volán társasághoz a polgármester annak érdekében, hogy a Nagyrédéről Gyöngyösre 6.45-kor induló buszjárat ne csak iskolai tanítási napokon, hanem minden hétköznapon közlekedjen. Megérkezett a válasz: március elsejétől a tanszüneti hétköznapokon is közlekedik Gyöngyösre a 6.45-ös járat.

A lakossági megkeresés szerzői leírták: ez a járat nem csak diákokat “szolgál ki”, sokan utaznak rajta olyanok, akiknek munkájuk, ügyintézés, vagy a gyöngyösi csatlakozás miatt fontos, hogy fél nyolc előtt Gyöngyösre érkezzenek. Mióta a járatot a Volán csak iskolai tanítási napokon közlekedteti, ezek az utasok nem tudnak más busszal időben beérni a városba.

A KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. forgalmi igazgatója és Heves megyei forgalmi igazgatóhelyettese korábban válaszában azt írta a polgármesternek: megvizsgálják annak lehetőségét, hogy az idén áprilisban esedékes menetrend-módosítás alkalmával az említett járat tanszünetben is közlekedhessen.

Siposné Fodor Judit polgármester most arról tájékoztatott: a KMKK-tól kapott tájékoztatás szerint a vártnál hamarabb, március elsejétől visszaállítják a régebbi menetrendet, vagyis – függetlenül attól, hogy tanítási nap-e, vagy sem – minden hétköznap közlekedik a 6.45-ös gyöngyösi busz.
A polgármester ezúton is köszönetét fejezi ki a társaságnak az intézkedésért.