Ünnepélyesen is átadtuk az új utakat

Hírek

2018-ban jelentős útfejlesztések történtek Nagyréde belterületi, önkormányzati útjain.

Azt kívánom, hogy haladhassunk tovább a fejlesztések jellemezte megkezdett úton, hogy minél jobb utakon haladhassunk – mondta az idei, döntően önerős útberuházások átadásán Siposné Fodor Judit polgármester.

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő köszöntőjében arról beszélt: az utóbbi időben egyre gyakrabban – és nagy örömmel – jön Nagyrédére különféle avatási eseményekre is, s ez is mutatja, hogy a falu töretlenül fejlődik.

– Örülök az együttműködésnek, örülök annak, hogy összefogva megint tudtunk alkotni, hogy jó helyre került a pénz – utalt a Fő út páratlan oldalának felújításához nyújtott pályázati támogatásra.
Beszélt arról is, útberuházások terén is van még tennivaló Nagyrédén, de más területeken is.

– Egy nagyon szép főtér alakul ki a szemünk előtt, az összképet azonban egyelőre rontja a művelődési ház épülete, amit rendbe szeretnénk tenni – jegyezte meg a képviselő, egyúttal az óvoda tervezett felújításának fontosságát is hangsúlyozta.


Az önkormányzat önerős beruházásként több mint harminc millió forintból újított fel több utat a község legrosszabb állapotú útszakaszai közül.

Több évtizedes problémát sikerült orvosolni a Horvátkert út teljes felújításával, az út teljes egészében új, melegaszfaltos burkolatot kapott. A Gyöngyösi út felső szakaszán szintén melegaszfaltos eljárással készült új burkolat, ugyanígy a Haladás-köz is teljes egészében megújult. Mindezek mellett az Atkári úton egy aszfaltos parkoló épült, valamint a Gondozási központnál is aszfaltos pakolók épültek, szintén aszfaltburkolatot kapott a létesítmény kapubejárója és részben az udvara. Megújult az egészségügyi központhoz vezető út, valamint egy teljesen új járda is épült, ezzel nem csak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is vált az egészségügyi központ megközelítése.

Mintegy tízmillió forint pályázati támogatás, és további hétmillió forint önkormányzati forrás felhasználásával újult meg a Fő út páratlan oldala, ahol részben térköves, részben aszfaltos parkolók épültek (korábban nem volt szilárd burkolat a parkolókban), és térköves járda készült.

Az útfelújítási program jövőre is folytatódik, hiszen – sajnos – több évtizedes lemaradást kell behozni, még jócskán akadnak rossz állapotú utak a településen. Az önkormányzat a 2019-es költségvetésében az ideihez hasonlóan mintegy 30 millió forintot tervez önerős útfelújításokra. Amennyiben pályázati lehetőség nyílik meg útberuházásokra, akkor természetesen a program „felgyorsul”, az ütemezés fő szempontja továbbra is az, hogy a legrosszabb állapotú utak újuljanak meg elsőként.

Ilyen volt, így készült, ilyen lett