Újra kinyit a zöldhulladék-lerakó

Hírek

Péntekenként a korábban megszokottak szerint fogadja a nagyrédei lakossági zöldhulladék-lerakó az ügyfeleket.

A pandémiás helyzet javulása nyomán 2021. 06. 11-én, pénteken újra kinyit a nagyrédei lakossági zöldhulladék-lerakó. Az íjászpálya melletti területen 2020 áprilisa óta működő lerakó minden pénteken 10-18 óra között lesz nyitva – a korábbi rendnek megfelelően.

A lerakóba kizárólag zöldhulladék szállítható be, nagyobb méretű faágak, gallyak, legfeljebb 2 centiméter átmérőig, 1 méter hosszúságra darabolva, kötegelve.

Mennyiségi korlát nincs, a lerakás díjmentes.

A beszállított zöldhulladékot az önkormányzat aprítékolja és letárolja.

A telep kizárólag a lakossági lerakást szolgálja, ennek megfelelően csak nagyrédei lakcímmel rendelkezőktől fogad hulladékot, és csak magánszemélyektől, tehát ipari mennyiségeket nem fogad a lerakó. A lerakáshoz be kell mutatni a lakcímkártyát.

A polgármester arra biztat minden nagyrédeit, hogy éljen a helyi zöldhulladék-lerakó kínálta lehetőséggel, hiszen helyben van, és már csak emiatt is kedvezőbb feltételekkel vehető igénybe, mint a csányi vagy hatvani hulladékudvar.

A komposztálás és a lerakóba történő leadás egyaránt fontos eszköz a keletkezett zöldhulladék kezelésében. Hiszen az égetés környezet- és egészségkárosító, ráadásul állandó konfliktusforrás. A patakpartokra, árokpartokra kirakott zöldhulladék pedig egy-egy esőzés alkalmával komoly vízelvezetési problémákat okozhat, amint arra volt is már példa több alkalommal.