Tavasz a Nagyrédei Gondozási Központban

Hírek

Szinte nem múlik el úgy nap, hogy valami ne történjék a Gondozási Központban. A tavasz változatos, színes programokkal röppent be a klubtagok életébe.

Nagy örömünkre szolgált, hogy – az önkormányzat támogatásával – a település kisbuszával meglátogathattuk a Gyöngyössolymosi Idős klub tagjait. A solymosi klubtagok nagyon vártak bennünket, sütemény, üdítő, élő zene és tánc, ismerkedés, feledhetetlen élményt adtak a résztvevőknek. Az események annyira elragadtak mindenkit, hogy mai napig emlegetjük a klubban.

Március 8-án a Gondozási Központ hölgyei részesültek nagy meglepetésben, hiszen az önkormányzat képviselő-testülete nevében személyesen köszöntött Tóth Géza képviselő úr nőnap alkalmából minden női klubtagot. Ugyanezen a napon együtt néztük meg a Molnár József Művelődési Ház nőnapi programját, ahol Mészáros Benjamin bácsi rögtönzött köszöntője a meghatottságtól csalt könnyeket a lányok/asszonyok szemébe.

Képgaléria: Tavasz a Gondozási Központban

 

A tavasz a kertekben, udvarokban is megmutatkozik, nem kivétel ez alól a Gondozási Központ parkosított udvara sem. Dravnyik Kelemen Péter és Torda Krisztán segítségével magas törzsű rózsák és sziklakerti növények kerültek beültetésre, és szépen kitisztult a Gondozási Központhoz tartozó udvar, a füvesítés is megtörtént. A klubtagok jó időben használhatják a praktikus kiülőket, a koruknak és mozgásuknak megfelelően kialakított lépcsőfeljáró használatával a meseszép „parkban” is sétálhatnak. Terveink között szerepel az udvart is belakni, hiszen bográcsozási, szalonnasütési lehetőség is adott, a jó idő beköszöntével kinti tornát és programokat is szervezünk.

Március idusán Pilvax kávéházzá avanzsálódott a Gondozási Központ étkezőhelyisége. Megannyi, az idősek által készített kokárda, nemzeti színű zászló, korabeli fotók a Pilvax kávéházról, katonai sziluettek őrzésében, díszítették a falakat, asztalokat. Az idősek korhű kávéházi csészéket, kínálókat hoztak, terítéket készítettek. Ebben a környezetben elevenítettük fel a történelmi eseményeket márciusi ifjak legfiatalabbjaival, a Pilvax kávéházba látogató óvodásokkal és bölcsisekkel. A rendkívüli megemlékezés örök nyomot hagy klubtagjaink életében.

A húsvét sem múlt el nyom nélkül nálunk. Egyedi, kézzel festett és díszített tojások, szépen nevelt cserepes búza, színes csibék és papír nyuszik várták a locsolókat. Keresgéltük az elrejtett tojásokat, felelevenítettük a húsvéti hagyományokat, meghallgattuk a fiatalkori emlékeket.

Meghirdettük húsvéti ajtódísz készítő versenyünket, amelyre kedves művekkel leptek meg bennünket a versenyben részt vevők. Ezúton is köszönjük, hogy nyomon követik a Nagyrédei Gondozási Központ felhívásait és időt, energiát, nem sajnálva részt vesznek a „versenyeken”. A klubtagok csodálattal tekintenek meg minden remekművet, amelyek behozatala alkalmat teremt a falu lakosaival való kapcsolattartásra, beszélgetésre, örömszerzésre.

A tavasz aktivál, felüdít, élénkít… ezt tettük a klubtagok által készített remekművekkel, amelyek díszítik a központ falait, ablakait, csalogatva az ide látogatókat, érdeklődőket. Az elkészített rajzokkal, ragasztott képekkel is várjuk szeretettel a Nagyrédei Gondozási Központ szolgáltatásai iránt érdeklődőket, az alábbi elérhetőségeken: 3214 Nagyréde, Atkári u. 9. 37/506-073 gondozasikozpont@nagyrede.hu.