Tájékoztató a mezőgazdasági összeírásról Nagyrédén

Hírek

A Központi Statisztikai Hivatal 2023. május 15. és július 15. között mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírást hajt végre Agrárium 2023 néven.

Az adatgyűjtés célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók számára, amihez az adatszolgáltatók nagyban hozzájárulnak részvételükkel és a pontos adatszolgáltatással.

Valamennyi adatszolgáltatónak biztosított az önkitöltési lehetőség2023. május 15. és 31. között, amely időszak alatt a számukra legalkalmasabb időpontban teljesíthetik az adatszolgáltatási kötelezettségüket, amelyrőlaz érintett adatszolgáltatásra kötelezetteke-mailben vagy postai úton névre szóló tájékoztatás kapnak.

A kérdőívet május 31-ig kitöltők között 5 darab 100 000 forint értékű ajándékutalványt sorsol ki a KSH. Az önkitöltés lehetőségével nem élőket összeírók keresik fel személyesen 2023. június 1. és július 15. között.

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) alkalmazásában álló összeírók végzik, akik fényképes igazolványukat az adatfelvétel megkezdése előtt kötelesek felmutatni. A felvétel elektronikusan, a KSH által biztosított tableteken történik. Az összeírók kizárólag a címlistán szereplő címeket keresik fel.

A Központi Statisztikai Hivatal minden adatot a hazai és az európai uniós adatvédelmi és statisztikai jogszabályok (a 2016. évi CLV. törvény és a 2016/679 EU rendelet) rendelkezéseivel összhangban, bizalmasan kezel, és a válaszadók személyes adatait azoknak megfelelően védi.

Nagyrédei Polgármesteri Hivatal jegyzője