Százmillió a művelődési házra

Hírek

Az utóbbi években igyekeztünk a művelődési házat karbantartani, kisebb felújításokat elvégezni. Ha most nyer a pályázatunk, teljes megújulás következhet.

A TOP-3.2..1 pályázat keretében 105 millió forint értékben pályázatot nyújtottunk be a Molnár József Közösségi Színtér energetikai korszerűsítésére.

A pályázat többek között tartalmazza az épület külső nyílászáróinak cseréjét, a födém szigetelését, a gépészet korszerűsítését és az épület külső színezését.

Az önkormányzat a szakmai eszközök fejlesztése, a hangosítás korszerűsítése mellett önerőből kisebb volumenű javításokat végzett el eddig az épületen.

A belső korszerűsítés folytatásaként – egy másik pályázat támogatásával – a mosdók felújítása szeptember második hetében megkezdődik. Bízunk benne, hogy a TOP-os pályázatok révén az iskola és a polgármesteri hivatal felújítása után az óvodánk (melynek felújítására szintén pályáztunk) és a művelődési házunk is megújulhat. Hiszen ezen intézményeinknél is szeretnénk, hogy a körülmények is méltóak legyenek az ott folyó magas színvonalú szakmai munkához.

Hiszen az óvodában a legkisebbekről gondoskodnak a legnagyobb odafigyeléssel és hozzáértéssel, a Molnár József Közösségi Színtér pedig korántsem csak színvonalas rendezvények helyszíneként működik, hanem sok civil közösségünknek is otthont biztosít, segítve működésüket. Mindezek mellett erőteljes pályázati tevékenységével az utóbbi években milliós nagyságrendben szerzett be különféle, a szakmai munkát és a szolgáltatásokat bővítő eszközöket, Digitális Jólét Pontként is üzemel. Összességében tehát ez az intézményünk a közművelődési feladatain túlmutató szerepet tölt be a település mindennapjaiban, ezért is várjuk nagy bizalommal a pályázat elbírálását.