Polgármesteri elismerő oklevelek a Magyar Kultúra Napján

Hírek


A Magyar Kultúra Napja alkalmából polgármesteri elismerő oklevelet adott a Virtus Kamara Táncegyüttesnek illetve vezetőiknek, valamint a Molnár József Közösségi Színtér folgozóinak Siposné Fodor Judit polgármester.

A polgármester méltatta a Virtus Kamara Táncegyüttes, valamint vezetőik, Albunovics Milán és Albunovics-Besze Zsófia kiemelkedő szakmai tevékenységét, illetve azt az elhivatottságot, amellyel a pandémia időszaka alatt sem hagyták “szétszéledni” a csoportot, hanem online órákkal, felvételek készítésével, közösségi aktivizáló játékokkal fejlesztették a közösséget ebben a helyzetben is.

A két táncos szakember a táncegyüttesben végzett munkája mellett évente mintegy nyolcvan gyermeket tanít az önkormányzat által támogatott, és így a családoknak ingyenes néptánc- és balettoktatás keretében. Az ifjúsági táncosokkal pedig kiváló eredménnyel versenyeken is részt vettek és vesznek, döntős helyezéseket szerezve.
A Magyar Kultúra Napja alkalmából is készültek egy online műsorral, ezt hamarosan youtube-csatornánkon is közzétesszük.

A Közösségi Színtér, Könyvtár és DJP pont munkatársai azért kaptak elismerést, mert Nagyréde közművelődési, kulturális intézményei az utóbbi években folyamatosan megújulnak a lehetőségekhez képest. A megyében a legjobb és legaktívabb intézmények közé sorolják a közösségi színteret a szakmai szervezetek.

Az Eszterházy Károly Egyetem szakmai képzésének hivatalos gyakorlati helye lettünk és egyre többen ismerik el a Nagyrédén folyó szakmai munkát. A könyvtárban is egyre több a beiratkozó, mint ahogy a Digitális Jólét Program Pont szolgáltatásait is egyre többen veszik igénybe.