Négy évtized az ének szolgálatában

Hírek

Negyven éves fennállását ünnepelte a Nagyrédei Asszonykórus. A jubileumon természetesen ők maguk is színpadra léptek, helyi és meghívott távolabbi településekről érkezett együttesekkel egyetemben.

A program hálaadó szentmisével kezdődött a nagyrédei templomban, majd a Molnár József Közösségi Színtérben a színpadi produkciók következtek. Fellépett a Virtus Kamara Táncegyüttes több csoportja, a Csanak Citerazenekar, a Nagyrédei Férfi Dalárda, a Gyöngyössolymosi Asszonykórus, a Gyöngyösoroszi Férfikar, a Gyöngyöstarjáni Pávakör, a Hévízgyörki Asszonykórus, és zárásként az ünnepelt házigazdák, a Nagyrédei Asszonykórus.

Negyven éves a Nagyrédei Asszonykórus

A fellépők színvonalas produkciókkal köszöntötték az ünnepeltet, mint ahogy a Nagyrédei Asszonykórus is “kitett magáért”, két dalcsokorral bizonyítva, hogy megérdemeltek mindazok a szakmai sikerek, amelyeket a négy évtized alatt elértek.

Birinyi József, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége társelnöke külön is hangsúlyozta, hogy az országban is kiemelkedő teljesítményt nyújtott és nyújt a rédei kórus, amely egyebek mellett ötszörös Aranypáva Nagydíjjal is büszkélkedhet.

Siposné Fodor Judit polgármester köszöntőjében meleg szavakkal méltatta az asszonyok közös munkáját, mondván: a megérdemelt sikerek mögött hatalmas mennyiségű, és kemény munka rejlik. Külön is kiemelte, hogy ritkaság, ha egy közösség négy évtizeden keresztül együtt marad, s amellett, hogy elismerését és köszönetét is kifejezte, azt is hangsúlyozta: a Nagyrédei Asszonykórus olyan megbecsült közössége Nagyrédének, amelyre méltán lehet büszke a település.

Kalocsainé Csillik Mária, a kórus vezetője arra emlékeztetett, a 35. évfordulójukon azt mondta: bizonyosan lesz negyvenedik is – és lám, eljött. Mint fogalmazott: ezúttal nem tesz igéretet, de biztos benne, hogy nem utoljára ünnepel jubileumot az asszonykórus. Az a kórus, amelyben éppúgy énekel alapító tag, mint több egészen fiatal énekes, és a kórusvezető szerint ez utóbbiak “nagy igyekezettel zárkóznak fel” a csoporthoz. Miután a negyvenedik évfordulót igazából fennállásuk negyvenegyedik évében ünnepelték, beszélt arról is, hogy a járvány miatt sok nehézséget kellett leküzdeniük, ők is az online térbe kényszerültek egy időre, de a rendkívüli körülmények közepette is sikeresen folytatták a munkát.

A műsorok végeztével a fellépő együttesek valamint Siposné Fodor Judit polgármester ajándékokkal köszöntötték az ünnepelteket, a KÓTA társelnöke, Birinyi József pedig egy Díszoklevelet is átadott az együttes vezetőjének.

A színpadi produkciókkal nem ért véget az ünnep, hiszen egy közös mulatságon köszöntötték a negyven (plusz egy) éves Nagyrédei Asszonykórust.