Nagyréde vendégségben

Hírek

A szentendrei skanzenben mutatkozott be Nagyréde a tájházak immár hagyományos rendezvényén., a Hagyományok Vendégségben 2020 elnevezésű programon.

A rendezvényen Nagyrédét a Virtus Kamara Táncegyüttes ifjúsági csoportja, a Silvatica zenekar képviselhette személyesen, miután a járványhelyzetre tekintettel az eredetileg tervezetthez képest a szervezők limitálták a résztvevők településenkénti számát.

A gyöngyösi iparosház előtt Nagyréde értékeit bemutató kiállítás kínált látványosságot, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozásokkal is vártuk.

A délutáni műsorban az ifjú táncosok fergeteges produkcióval léptek színpadra, megérdemelten nagy sikert aratva. A főszínpadi fellépésen túl az iparosház előtti téren is többször táncra perdültek, afféle közönségcsalogatóként, s ebből a munkából nem csak ők, de a legkisebb táncosok is derekasan kivették a részüket.

Az idén negyven éves fennállását ünneplő Zsellérház díszoklevelet kapott, melyet Siposné Fodor Judit polgármester és Markó Anita intézményvezető vett át Csery Miklóstól, a skanzen főigazgatójától.

A találkozó emlékére faültetést is szerveztek, melyen Nagyréde képviseletében a polgármester működött közre aktívan.

Az egész napos program nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Nagyréde értékeit a széles közönségnek megmutathassuk. Sajnálatos, hogy nem az eredetileg tervezett “küldöttséggel” vehettünk részt a programon, hiszen csoportjaink már javában készültek a bemutatkozásra, amikor jött a járvány miatti “létszámstop”. A Nagyrédei Asszonykórus, a Férfi Dalárda, a Csanak Citerazenekar Szentendrére szánt produkcióit a közeljövőben videóra rögzítjük, s online felületeinken közzétesszük.