Nagyréde bízik az állami segítségben

Hírek

A falu pénzügyi nehézségeivel a helyiek tisztában vannak, a község vezetése igyekszik megismertetni a szomorú tényeket a kormányzattal is. Hiszen egyértelmű: a kátyúból állami segítség nélkül nagyon nehéz lesz kikeveredni, még akkor is, ha saját erejéből minden lehetséges takarékossági intézkedést meghoz az önkormányzat.

Az alábbiakban azok a levelek olvashatók, amelyeket a kormány megyei és országos vezetőinek juttatott el Siposné Fodor Judit, tájékoztatva a kialakult helyzetről, egyúttal segítséget kérve.

– A válaszok egyelőre nem túlzottan biztatóak, ami nem lenne baj, hiszen nem „sültgalambot” várunk, magunk is igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni a helyzet rendezésére. Az már inkább elgondolkodtató, hogy esetenként válaszra sem méltatják a leveleinket. Holott nem „a polgármester sirámairól”, hanem Nagyréde helyzetéről van szó, a nagyrédei emberek jövőjéről, lehetőségeiről. Épp ezért bízom benne, hogy az intézkedéseink első eredményeit látva „megenyhül” a kormány, s végre napi pártpolitikai céloktól elvonatkoztatva, érdemi párbeszéd alakulhat ki Nagyréde nehéz örökségének mihamarabbi megoldása érdekében – mondta el összefoglalásképp Siposné Fodor Judit polgármester.

2014-ben kelt levelek

2015-ben kelt levelek: