Egy vélemény margójára

Hírek

A Megyehatár című kiadványban jelent meg egy publicisztika Belényessy Balázs tollából.

Siposné Fodor Judit polgármester-asszony szerint az írásban közöltek sok tekintetben nem állják meg a helyüket, s mivel a kiadvány kapcsán többen felháborodásuknak adtak hangot, a véleményszabadságot tiszteletben tartva az alábbi reakciót juttatta el a polgármester a Megyehatár szerkesztőségének:

Tisztelt Megyehatár, Kedves Belényessy Balázs!

A januári lapszámukban megjelent publicisztika kapcsán engedjék meg, hogy néhány észrevételt tegyek. Elöljáróban leszögezem: nem vitatom sem a véleményalkotás, sem a véleménynyilvánítás jogát és szabadságát, még akkor sem, ha esetenként tényszerűen téves, illetve sok helyen buta és mélyen elfogult gondolatok közlésére vállalkoztak „A végzet asszonya?” című cikkükben.

Az, hogy a szerzőt zavarja Balázs József politikai pályafutásának kudarca, szíve joga.
Az, hogy – Balázs József kedvenc mantráját ismételgetve – engem jobbikos politikusként emleget, szintén szíve joga – bár alaptalan, de nem ez az egyetlen „tévedés” az eszmefuttatásában.
Az, hogy nem vesz tudomást tényekről, szintén szíve joga, de egyúttal szégyene is.

Ami tény: Balázs József a kormánypárt utólagos segítségében bízva a település erején felül vállalt kötelezettségeket, a kampány évében mérhetetlenül kiköltekezett. A falu kasszájában 130 millió forintos hiány tátong, ennek nagy része 2014-ben keletkezett, de több milliós tétel az évek óta görgetett tartozások összege is.
Hogy pusztán felelőtlenség, vagy jogi terminusokkal is leírható hanyagság történt, azt majd eldönti az erre hivatott ügyészség.

A személyemet érintő megjegyzésekre nem látom értelmét reagálni. Javaslom, hogy a Tisztelt Szerkesztőség munkatársai időnként egymással is beszélgessenek, de legalább olvasgassák egymás írásait.
Ha Belényessy Balázs beszélgetett volna Gulyás Leventével, vagy legalább elolvasta volna, hogy kollégája ugyanazon az oldalon mit ír, akkor talán kevésbé ragadtatta volna el magát a volt nagyrédei polgármester, a Fidesz egykori országgyűlési képviselője „védelmében”.
Mit is ír Gulyás Levente?
„Ideális esetben, ha valaki bejut például egy önkormányzatba, akkor nem azt nézi, hogy onnan neki mi haszna lesz, hanem, hogy mit tud tenni másokért. Ezt nevezik szolgálatnak.”
Az, hogy Balázs József alulmaradt a választáson, annak tudható be, hogy nem szolgálatnak, hanem uralkodásnak tekintette a működését. Önteltségében és gőgjében nem vette észre, hogy elveszítette a kapcsolatot nem csak a falujával, faluja lakóival, vagyis a választóival, de a valósággal is. A választók ezt észrevették. Balázs József annyira el volt foglalva látszólagos politikai karrierje építgetésével, hogy azt sem vette észre, hogy légvárat épít, hiszen karrierje az országgyűlési ciklusa elején, az elhíresült csapelzárós botrányakor véget ért. Amikor észbe kapott, kétségbeesésében gátlástalan költekezésbe fogott, lehetetlen helyzetbe sodorva Nagyrédét.

Mindezekért Balázs József és Belényessy Balázs, de még a Megyehatár című kitűnő lap is okolhat engem. Egyszerűbb, mint szembe nézni a tényekkel.
Lelkük rajta.

Üdvözlettel:
Siposné Fodor Judit polgármester

Mivel a Megyehatár című kiadvány impresszumában feltüntetett weboldal nem működik, akit érdekel, hogy mire is született a reakció, és esetleg nem kapta meg papíron, az itt elolvashatja