Megnyitott a Digitális Jólét Program Pont

Hírek

A technológia nem pótolhatja az emberi kapcsolatokat, viszont jól használva hozzájárulhat a kapcsolatok ápolásához is. És még egy csomó mindenhez. Ehhez kínál segítséget a Digitális Jólét Program Pont. Már Nagyrédén is.

Laptopokat, tableteket, mobiltelefonokat, egyéb eszközöket nyert pályázaton az önkormányzat, s ezek az eszközök a ma megnyitott Digitális Jólét Program Ponton szolgálják a helyieket. Mindezek mellett nyilvános WiFi hálózat kiépítése is megtörtént, amely a művelődési ház mintegy 60 méteres körzetében szabadon használható.

Mint a megnyitón Szabó Zsolt államtitkár fogalmazott: a technika nem pótolja, nem pótolhatja az emberi kapcsolatokat, azonban ha jól használják, akkor akár ezen kapcsolatok ápolásában is jó szolgálatot tehet. Mindemellett természetesen az élet számos területén jelenthet segítséget minden korosztálynak.

Siposné Fodor Judit polgármester köszöntőjében arról beszélt: a DJP Pont nem “csupán” infrastruktúrát, nem csak eszközöket kínál majd, hanem programokat, ismereteket, személyre, célcsoportokra szabottan.

A DJP Pont mentora a művelődési ház vezetője ezt erősítette meg, amikor arról beszélt: az álláskereséstől a biztonságos internethasználatig, a gyermekek védelmétől a digitális kompetenciák fejlesztéséig egy sor fontos témában nyújt majd – szervezetten – segítséget a DJP pont az érdeklődőknek a különféle korosztályoknak szervezett programokon.

Az ünnepélyes megnyitót ezúttal – formabontó módon – nem szalagátvágás, hanem a DJP torta felszeletelése jelentette, az édességet aztán a vendégek el is fogyasztották, az első – egyelőre analóg – közösségi programként.