Majális 2019

Hírek

Kiderült, hogy kié a legszebb májusfa, de ennél is fontosabb, hogy sokan eljöttek és nagyon jól érezték magukat. Köszönjük a részvételt és a segítséget mindenkinek.

Közkívánatra rendeztünk majálist a nagyrédei Molnár József Közösségi Színtérben. A civil kezdeményezést örömmel segítettük és támogattuk, szívesen járultunk hozzá a csapatok, baráti társaságok felhőtlen szórakozásához.

Külön is köszönet illeti azokat, akik jelentkeztek a májusfadíszítő-versenyre, és munkájukkal nem csak a teret tették hangulatosabbá, de ezzel egyúttal egy régi szép hagyomány felelevenítésében is tevékenyen részt vállaltak.

A hamisítatlan majálisi hangulatot szerencsére az időjárás sem rontotta el, verőfényes napsütésben lehetett sütögetni, főzni, beszélgetni, mulatni. A nagyok szórakozásán túl a kisebbek elfoglaltságairól is gondoskodtunk, akadálypálya, arcfestés, rajzműhely várta a gyerekeket.

A májusfa-versenyben pedig tényleg mindenki nyert, helyezéstől függetlenül, a legtöbbet pedig – ismét – a nagyrédei közösség nyerte, hiszen baráti társaságok, civil szervezetek jöttek össze, hogy egymás társaságát élvezve egy kellemes napot töltsenek együtt.

De ha verseny, akkor bizony eredményt kell hirdetni: ez meg is történt, méghozzá szigorú szempontok szerint.
A díjazás során a zsüri figyelembe vette a faválasztást, a díszítés összhangját, a májusfaállítás hagyományainak megtartását és az ötletességet.

Mindezek alapján született meg a végeredmény:

1. Retró csapat fája

2. Göncző-Busa-Kis-Tamus-Tősér családok fája

3. Laci és a csajok fája

Különdíj: Tamus Gréti és Dóri – A gyerekek fája