Legyen békesség – Áldott karácsonyt kívánunk

Hírek

Legyünk békességben a világgal és magunkkal. S akkor a világ is jobb lesz, mert mi is jobbak leszünk – erről beszélt ünnepi köszöntőjében Siposné Fodor Judit polgármester a nagyrédei falukarácsonyon.

– A karácsony egyik legfontosabb üzenete számomra – túl a vallási, hitbéli tartalmon -, hogy békességben éljünk. Békességben másokkal és békességben magunkkal. Meggyőződésem, hogy ez a békesség minden jó forrása, ebből ered a szeretet, de ebből ered a tettvágy, a segítő szándék, a jóakarat is. S ezek azok az értékek, érzések és szándékok, amelyek jobbá teszik a világot. Ezért kell minden pillanatban elsősorban a békességre törekednünk – fogalmazott karácsonyi köszöntőjében Siposné Fodor Judit polgármester a nagyrédei Molnár József Művelődési Házban megrendezett falukarácsonyon.

A közös ünnep már délelőtt elkezdődött, amikor is az óvodások és az iskolások a Mesemorzsa bábcsoport előadását tekinthették meg, ami után egy kis közös éneklésre is invitálta őket a művelődési ház vezetője, Markó Anita.

A falukarácsony a Betlehem megáldásával kezdődött, majd immár a művelődési házban folytatódott az ünnep, a cserkészek bevonulásával, akik elhozták a békelángot.

Az óvodások, az általános iskolások, Busa Imre, a Férfi Dalárda, a Csanak Citerazenekar és az intézményvezetők kórusa egyaránt műsorral készült a közös ünneplésre, s mindannyiukat jól megérdemelt tapssal jutalmazta a közönség.

A színpadi programok zárásaként a FiveLive acapella együttes adott koncertet, valódi zenei csemegét, maradandó élményt kínálva a hallgatóságnak.

A művelődési ház előtt természetesen forralt borral, teával, punccsal várták az ünneplőket, s ezúttal a zsíros kenyér mellett malacsültet is kínáltak – köszönet illet mindenkit, aki részt vett a finomságok elkészítésében, kínálásában.

Nagyréde Nagyközség Önkormányzata ezúton is áldott karácsonyt és sikeres, boldog új esztendőt kíván minden nagyrédeinek!