Kovácsikné Groszmanek Krisztina az óvoda vezetője

Hírek

Két vezetője nem lehet egy intézménynek – a döntés akkor is nehéz, sőt különösen nehéz, ha két kitűnő szakember kiváló pályázatai alapján kell meghozni – foglalta össze Siposné Fodor Judit polgármester az új óvodavezető megválasztásának “tanulságát”.


A képviselő-testület döntése nyomán a nyugdíjba vonuló Király Istvánné után 2017 augusztus elsejétől Kovácsikné Groszmanek Krisztina irányítja a Nagyrédei Kastély Óvodát.

A döntés hátteréről a polgármester elmondta: két pályázó közül kellett választania a képviselő-testületnek, s ezúttal az okozta a döntés valódi nehézségét, hogy mindkét szakember, s mindkettejük szakmai programja alkalmasnak találtatott. Két vezetője azonban nem lehet egy intézménynek…

Sándorné Deme Henrietta és Kovácsikné Groszmanek Krisztina pályázott az óvodavezetői állásra, a szülői munkaközösség mindkettejük vezetői programját véleményezte, Kovácsiknéét hat, Sándornéét öt tag támogatta.
A nevelőtestület 6-7 arányban támogatta Sándorné programját, a Nemzeti Pedagógus Kar Heves Megyei Területi elnöke pedig mindkét vezető programot és pályázatot elfogadásra javasolta.

– Ebből is látszik, hogy mindketten nagyon komoly programot tettek le az asztalra. Nem könnyítette meg a képviselők döntését Király Istvánné óvodavezető sem, hiszen a bizottsági meghallgatáson ő is úgy nyilatkozott: mindkét pályázó és programja alkalmas a feladatra. Mindezek után kellett a döntést a képviselőknek meghozniuk – sorolta a polgármester.

Az ülésen végül a jelen lévő öt képviselő egybehangzóan Kovácsikné Groszmanek Krisztina vezetői kinevezése mellett döntött, így augusztus elsejétől ő irányítja az intézményt.