Kezdődik a Kossuth és a Gárdonyi út felújítása

Hírek

A Kossuth utca melegaszfaltos felújítása bruttó 24.4 millió forintba kerül, a Gárdonyi utca melegaszfaltos felújítása bruttó 7.6 millió forintos beruházás. Mindez az Önkormányzat saját forrásai terhére valósulhat meg.
A kivitelező a Képviselő-testület döntése szerint az Erőss Út Kft. lett.

A kivitelező március 5-én mindkét utcában megkezdi az előmunkálatokat. Az útépítések várható befejezése március vége.

Ezúton is kérjük az érintett utcák lakóit, hogy segítsék a munkát azzal, hogy nem parkolnak járműveikkel közterületen. A munkák ideje alatt várhatóan lesznek olyan időszakok, amikor az említett utcákban nem, vagy csak korlátozottan lesz lehetőség járművel közlekedni.

Az aszfaltozás várhatóan 2019. március 11 – 16. között zajlik majd, teljes lezárás mellett.

– Az időjárás beleszólhat az ütemezésbe, a kivitelező illetve az önkormányzatunk is igyekszik naprakészen tájékoztatni az érintett utcák lakóit a munkafolyamatokról és az azokkal járó korlátozásokról. Kérek mindenkit, hogy a következő néhány hétben viseltessen türelemmel és segítse elő a munkát, hiszen az önkormányzat jelentős összeget, mintegy 30 millió forintot biztosított a két utca rendbetételére, s ez a pénz azt a célt szolgálja, hogy a Kossuth és a Gárdonyi utca lakói végre jó minőségű úton közlekedhessenek, hosszú ideig. Ehhez azonban kérem, hogy “viseljék el” a munkákkal járó néhány napos kellemetlenségeket – fogalmazott a beruházások kapcsán Siposné Fodor Judit polgármester.

Egyúttal azt is kérte, hogy – bár az önkormányzat igyekszik papír-alapon is tájékoztatni az utcák lakóit, aki teheti, figyelje a település honlapját és Facebook-oldalát, hiszen ezeken a postaládás kézbesítésnél lényegesen gyorsabban tud az önkormányzat naprakész információkat adni.