Két nyertes projekt, csaknem 150 milliós támogatás

Hírek

Nagykökényesen ünnepélyes keretek között adták át a térségi polgármestereknek a TOP pályázati rendszer kereteiben benyújtott, pozitív elbírálásban részesült elképzeléseik támogatási dokumentumait. Nagyréde a TOP pályázati rendszerben 4 pályázatot adott be, melyből most 2 nyert támogatást. Ezzel a két projekttel 147 millió uniós támogatás érkezik településünkre. Köszönettel tartozunk ezért az Európai Uniónak, Magyarország Kormányának és Szabó Zsolt Államtitkár úrnak és egyben térségünk országgyűlési képviselőjének.


A Fáy-kastély felújítására 85 millió forint támogatást nyert Nagyréde, ennek segítségével megvalósulhat az épület komplex felújítása és többfunkciós kulturális, közösségi térré alakítása.

A másik nyertes projekt a 62 milliós kerékpárút-építés.

– A helyi piac megvalósítására beadott pályázatunk még elbírálás alatt van, de bízunk a sikerben. A helyi piac megvalósításához 25 millió forintra pályázunk – mondta el Siposné Fodor Judit polgármester, hozzátéve azt is: A TOP első ütemében az óvoda felújítására és egy új bölcsőde kialakítására benyújtott pályázat nem nyert támogatást, de mivel a tervek és a pályázati anyag készen vannak, így más pályázati kiírásban az önkormányzat újra megpróbál támogatást szerezni. Ez a projekt önmagában 160 millió forintos támogatásból valósulhat meg.