Kalandos táborral kezdődött a szezon

Hírek

Vadnyugati kalandokkal kezdődött a napközis foglalkozások sorozata a nagyrédei Molnár József Közösségi Színtérben.

A közösségi színtér nyári napközis foglalkozásokat szervezett és tánctáboroknak ad helyet, hogy a gyerekek különböző témakörökben, változatosan és hasznosan tölthessék el szabadidejüket a nyári szünidő alatt. A foglalkozások 5 héten keresztül valósulnak meg, a programok nagyon változatosak: Virtus néptánctábor, festőtábor, filmes tábor, kreatív tábor – mindez szabadtéri foglalkozásokkal, kirándulásokkal, kézműves foglalkozásokkal, ismeretterjesztéssel és játékos kikapcsolódással fűszerezve.

A Vadnyugati kalandok tábor július 13. és 17. között valósult meg 22 gyermek részvételével a közösségi színtér és a könyvtár együttműködésével.

Az első négy napon a közösségi színtérben, a könyvtárban és Nagyréde közterületein valósultak meg a változatos programok, leginkább vadnyugati témában. A gyerekek kincset kerestek a parkokban, a pincesoron, western témájú könyvekkel, különböző írókkal ismerkedhettek meg a könyvtárban, megtanulták és gyakorolták a könyvtárhasználat alapjait, kreatív foglalkozásokon, kézműves programokon vettek részt.

A hét utolsó napján a táborozók a Tordasi Élményfaluba kirándultak, ahol változatos programokon vehettek részt a Western Faluban, illetve a csoport megtekintette a Tordasi tájházat és tavat is.

A tábor lebonyolításában a nagyrédei közösségi színtér és könyvtár dolgozói vettek részt, a foglalkozások alapanyagát, a buszos kirándulás és az étkezés finanszírozását az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, Nagyréde Nagyközség Önkormányzata és Markó Anita művelődésszervező támogatta.

A támogatásoknak köszönhetően a táborozók számára majdnem teljesen ingyenes volt az egyhetes program, csupán a western falu belépőjegyének felét kellett kifizetniük az érintett családoknak.